Μάρκος Σεφερλής: Δεν μπαίνω σε καλούπια

Στην Νίκη Κώτσου,

Ο σόουμαν Μάρκος Σεφερλής, ξεκαρδιστικός και ετοιμόλογος, επέστρεψε στην τηλεόραση με το «5×5», το νέο τηλεπαιχνίδι του ΑΝΤ1 που ήρθε για να αποδείξει ότι πίσω από μια απλή ερώτηση μπορεί να κρύβεται η πιο απίστευτη απάντηση. Ο δημοφιλής καλλιτέχνης αποκαλύπτει γιατί δεν μπαίνει σε καλούπια, σχολιάζει την κατάσταση στο θέατρο και μιλά για την αγάπη του για την τηλεόραση και την κοινωνική πρωτοβουλία που έχει αναλάβει.

Τι το διαφορετικό έχει για τον τηλεθεατή το «5×5»;

Είναι ένα έξυπνο τηλεπαιχνίδι, με ένα δυνατό format, που γνωρίζει μεγάλη επιτυχία σε όλο τον κόσμο. Το διαφορετικό εδώ στην Ελλάδα είναι ότι οι ομάδες απαρτίζονται από οικογένειες. Αυτό σημαίνει ότι τα μέλη τους είναι όλων των ηλικιών, από παιδιά 14 ετών μέχρι παππούδες και γιαγιάδες 70 ετών. Μπορώ να διαχειριστώ όλους αυτούς τους ανθρώπους με τον τρόπο μου και να βγάλω γέλιο με τη συνέντευξη που τους κάνω, αλλά και με τον τρόπο παιξίματός τους. Είναι άνθρωποι που τόσα χρόνια έχω κοντά μου από το θέατρο, με παρακολουθούν, περνούν καλά και η σχέση μας τώρα μεταφέρεται και στην τηλεόραση. Θεωρώ ότι η διαφορά είναι και στο πώς διαχειρίζομαι τους παίκτες. Έρχονται με τη διάθεση να με γνωρίσουν από κοντά, να περάσουν καλά και να κερδίσουν. Αυτό το απολαμβάνει και ο τηλεθεατής. Γιατί ναι μεν έρχονται να κερδίσουν κάποια χρήματα, αλλά ο σκοπός είναι να περάσουν και καλά και οι τηλεθεατές και οι παίκτες. Προσφέρω γέλιο με το «5×5».

Πού ακριβώς στηρίζεται το παιχνίδι;

Σίγουρα δεν στηρίζεται σε γνώσεις, οπότε οι παίκτες δεν αγχώνονται για το τι θα πουν και για το αν θα βρουν τις απαντήσεις. Στηρίζεται στη φαντασία, στο χιούμορ και στο γεγονός ότι μπορεί να «παίξει» και ο τηλεθεατής, ο οποίος προσπαθεί να βρει την απάντηση από το σπίτι. Εγώ πρέπει να βγάλω τα στοιχεία του δικού μου εαυτού, αφού προφανώς γι’ αυτό με έχουν πάρει. Δεν πρέπει να καλουπωθώ στο στιλ κάποιου άλλου παρουσιαστή. Αυτός είναι ο Μάρκος Σεφερλής, αυτά τα στοιχεία έχει, που ευτυχώς τόσα χρόνια αγαπάει ο κόσμος, αυτά τα στοιχεία βάζει και στο παιχνίδι.

Δεν θα μπορούσατε να μπείτε σε καλούπι, άλλωστε…

Δεν υπάρχει λόγος να μπω σε καλούπι, όταν τόσα χρόνια υπηρετώ ένα είδος, το οποίο έχει αποδοχή από τον κόσμο. Ισα-ίσα, σπάω τις φόρμες και τα καλούπια. Φροντίζω πάντα να το εξελίσσω, αλλά όχι να το αλλοιώσω. Όταν κάτι πάει καλά, για ποιο λόγο να το αλλάξεις; Μιλάμε για 30 χρόνια. Είναι πολλά τα χρόνια που υπηρετώ το είδος της κωμωδίας, της ψυχαγωγίας, της διασκέδασης.

Με τι διάθεση επιστρέφετε μετά από πέντε χρόνια στην τηλεόραση;

Πάντα η διάθεση είναι ίδια. Εννοείται ότι αγαπάω την τηλεόραση, γιατί από την τηλεόραση βγήκα, όπως οι περισσότεροι ηθοποιοί. Γινόμαστε γνωστοί από την τηλεόραση και στη συνέχεια αυτή την επιτυχία τη χρησιμοποιούμε και στο θέατρο. Για να έρθει να σε δει κάποιος στο θέατρο, πρέπει να σε έχει μάθει κάπου, να έχεις γίνει γνωστός. Και η τηλεόραση είναι ένα μέσο για να γίνεις πολύ γρήγορα γνωστός σε όλη την Ελλάδα, αλλά και σε όλες τις χώρες, όπου υπάρχει Ελληνισμός. Σίγουρα έχω πολλά χρόνια να κάνω τηλεόραση, αλλά δεν αισθάνομαι ότι έχω λείψει, γιατί οι παραστάσεις μου παίζονται όλα αυτά τα χρόνια ανελλιπώς. Βέβαια, το να κάνω κάτι καινούργιο είναι τελείως διαφορετικό. Άρα, επέστρεψα με μεγάλη όρεξη, με μεγάλη λαχτάρα, αλλά με την ίδια αγάπη να κάνω το κοινό να περάσει καλά. Στη ζωή θέλουμε πάντα η αγάπη να είναι αμφίδρομη και για εμένα, εδώ και τόσα χρόνια, αυτή η αγάπη με το κοινό είναι αμφίδρομη. Αγαπάω πολύ το κοινό και θέλω να το διασκεδάζω και αυτό το εισπράττει και το ανταποδίδει με το πώς αγκαλιάζει το κάθε τι που κάνω. Με την ίδια λαχτάρα ξεκίνησα να κάνω και τώρα τηλεόραση. Εκείνο που θέλω πάντα είναι να περνούν καλά όλοι. Όχι μόνο οι παίκτες και οι τηλεθεατές, αλλά και οι συνεργάτες μου. Έχουμε στήσει ένα παρεάκι πάρα πολύ ωραίο. Το αποτέλεσμα της ωραίας ατμόσφαιρας άρχισε να φαίνεται και θα φανεί και στην πορεία.

Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα στην Realnews.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ