Λαζόπουλος: Θα καταφέρουμε να είμαστε η χώρα που θα θρηνήσει τα λιγότερα θύματα σε όλη την Ευρώπη

Στο «live tonight» με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου εμφανίστηκε το βράδυ της Πέμπτης ο Λάκης Λαζόπουλος. Ο δημοφιλής ηθοποιός μίλησε θετικά για την απόφαση του Eurogroup αλλά όπως είπε κανείς δεν γνωρίζει τι παγίδες μας επιφυλάσσει στο μέλλον. «Είναι μία θετική έκβαση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Οι απόψεις που έχουν ειπωθεί δεν σημαίνει ότι κάμφθηκαν, θα υπάρξουν και αύριο. Δύσκολα θα συγκολληθεί η Ευρώπη ξανά, μετά από αυτά που έχουν ειπωθεί αυτήν την περίοδο, και ας δοθούν τα δισεκατομμύρια. Δεν ξέρουμε τι συνέχεια θα έχει, δεν ξέρουμε αν είναι παρένθεση, δεν ξέρουμε αν μπαίνουμε σε μία καινούρια ζωή, δεν ξέρουμε αν θα φοράμε τις μάσκες αυτές περισσότερο από τις αποκριάτικες. Σωστή η στάση της κυβέρνησης που από την αρχή τάχθηκε υπέρ του ευρω-ομολόγου», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, τόνισε ότι «είμαι τρομακτικά τακτικός και δουλεύω πολύ οργανωμένα. Έχω βγει έξω μόνο για βόλτες, είναι το μόνο που έχω κάνει. Ζούμε διαφορετικά, αλλάζει η ψυχολογία σε σχέση με μία τέτοια εποχή. Και έχει συμβεί σε όλους μας».

Επίσης, πήρε θέση απέναντι στα ηλικιωμένα άτομα που εμφανίζουν μια μεγαλύτερη δυσκολία στο να συμμορφωθούν με τα περιοριστικά μέτρα, λέγοντας πως «οι άνθρωποι είναι σκασμένοι, έχουν περάσει πάρα πολλά πράγματα στην Ελλάδα. Κάθε φορά που τους βάζεις έναν περιορισμό, γιατί το νιώθουν ως περιορισμό, δεν το βλέπουν ως θεραπεία. Αυτήν την ώρα τα δωμάτιά μας είναι σαν δωμάτια νοητού νοσοκομείου. Είμαστε όλοι σε μία θεραπεία. Ο καθένας που βγαίνει έξω βάζει σε κίνδυνο τον άλλον. Έχει φάει πολύ πίεση ο μεγάλος άνθρωπος μην το ξεχνάμε αυτό και θέλει να βγει να περπατήσει, να πάει στο καφενείο για αυτόν είναι μια λύτρωση το καφενείο ή ο δρόμος. Δεν το κάνουν επίτηδες ούτε εναντίον. Νιώθουν ότι έτσι ζουν».

Ο Λάκης Λαζόπουλος δήλωσε ευχαριστημένος από τη στάση των Ελλήνων στην πανδημία και όπως είπε «είναι η πρώτη φορά που οι Έλληνες συμπεριφερόμαστε πάρα πολύ σωστά. Παίζουμε ένα πάρα πολύ μεγάλο στοίχημα. Στο τέλος θα καταφέρουμε να είμαστε η χώρα που θα θρηνήσουμε τα λιγότερα θύματα σε όλη την Ευρώπη και προσευχόμαστε γι’ αυτό. Οι Έλληνες τώρα αποκτούν κοινωνική ευθύνη».

Βέβαια, δεν είναι αισιόδοξος για το μέλλον, καθώς πιστεύει πως ολόκληρος ο πλανήτης θα εισέλθει σε μια νέα πραγματικότητα, με καινούρια δεδομένα που θα πρέπει να προσαρμοστεί και σίγουρα δεν βλέπει το μέλλον να προδιαγράφεται ευοίωνο. «Άκουσα αυτό που είπε το διεθνές νομισματικό ταμείο ότι θα γυρίσουμε στο 1930. Θα βγει ένα σώμα υγιές αλλά το οικονομικό σώμα θα γυρίσει στο 1930. Θα πρέπει να συμβαδίσει το 2020 μαζί με το 1930 οικονομικά. Αυτό το πράγμα δεν είναι εύκολο να συμβαδίσει σε ένα σώμα και ιδιαίτερα σε μια Ευρώπη που δεν θέλει να είναι ενωμένη. Θα έχουμε πολλά προβλήματα. Δεν πιστεύω ότι αυτό είναι μια παρένθεση. Πιστεύω ότι μπαίνουμε σε έναν καινούριο τρόπο ζωής… Δεν είναι μια πανδημία, όπως το 2017. Εγώ δηλαδή δεν είμαι αισιόδοξος ότι αυτό τελειώνει τον Μάιο και τον Ιούνιο είμαστε έξω. Νιώθω ότι πρέπει να υπάρχει ένας μηχανισμός έτοιμος γιατί μπαίνουμε σε μια καινούρια εποχή, στην οποία θα χρειαστούμε άλλη προσοχή. Αυτή τη στιγμή είμαστε όλοι κομμάτια ενός θρίλερ. Αλλάζει ο τρόπος ακόμα και των πολέμων. Μπαίνουμε σε ένα εφιαλτικό καινούριο σενάριο και γι΄αυτό χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή και μεγαλύτερη σχέση με τη νέα πραγματικότητα. Αυτήν τη στιγμή είμαστε ναρκωμένοι σε χειμερία νάρκη αλλά δεν νομίζω ότι αυτό είναι μια παρένθεση. Δεν νομίζω ότι θα τελειώσει και θα ξεκινήσει μια ζωή από εκεί που είναι. Η πανδημία δεν είναι ιδιωτική ούτε δημόσια, είναι για όλους», είπε ο κ. Λαζόπουλος.

Όσον αφορά τις αντιδράσεις που υπάρχουν για τις θεατρικές παραστάσεις που προβάλλονται διαδικτυακά ο κ. Λαζόπουλος υπογράμμισε ότι«είμαι θετικός σε οτιδήποτε δημιουργικό γίνεται απ’ οποιονδήποτε άνθρωπο στον κόσμο. Ο καθένας έχει δικαίωμα στο όνειρό του».

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ