Κυβέλη Μάρδα – Δημήτρης Πέλκας: Ο γάμος της χρονιάς

Πολιτικοί, αθλητές και επιχειρηματίες θα μεταβούν στις 26 Ιουνίου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα παντρευτούν ο διεθνής ποδοσφαιριστής Δημήτρης Πέλκας και η Κυβέλη Μάρδα, κόρη του πρώην υπουργού Δημήτρη Μάρδα.

Στην Κωνσταντινούπολη, τόπο καταγωγής του πατέρα της, η Κυβέλη Μάρδα πρόκειται να ανταλλάξει όρκους αιώνιας αγάπης με τον σύντροφό της, πρώην ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ και νυν της Φενερμπαχτσέ, Δημήτρη Πέλκα. Η πανέμορφη κόρη του πρώην υπουργού Δημήτρη Μάρδα, που μόλις πέρασε το κατώφλι των 30, είναι έτοιμη για τη μεγάλη στιγμή… Στις 26 Ιουνίου, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι, θα παντρευτεί τον εκλεκτό της καρδιάς της. Το γαμήλιο γλέντι θα γίνει στο ιστορικό «Esma Sultan Yalisi», στον Βόσπορο.

Το ζευγάρι αρχικά ήθελε το μυστήριο να τελεστεί σε στενό κύκλο, αλλά τόσο οι νέοι όσο και οι πρώην συμπαίκτες του γαμπρού ήταν αρκετοί, οπότε άνοιξε η λίστα των καλεσμένων. Προσκλητήριο έχει ήδη λάβει και ο Αλέξης Τσίπρας με την οικογένειά του, ο οποίος, όπως έχει ενημερώσει, εκτός απροόπτου, θα παραστεί. Κουμπάροι θα είναι το ζεύγος Γιώργος Τσονάκας και Ελευθερία Ρούντου, ενώ ο τραγουδιστής που θα δώσει ρυθμό στο γαμήλιο πάρτι θα είναι ο Πέτρος Ιακωβίδης.

Το νυφικό της Κυβέλης είναι του οίκου Pronovias και το φόρεμα για το πάρτι υπογράφει η Ελληνίδα σχεδιάστρια Έφη Παπαϊωάννου. Όσο για το γαμπριάτικο κοστούμι, έχει ραφτεί στην Τουρκία από τον γνωστό σχεδιαστή Faruk Sarac.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μπομπονιέρες που θα μοιραστούν στους προσκεκλημένους θα είναι κομψά κουτάκια από πλεξιγκλάς με χαραγμένα τα ονόματα του ζευγαριού. Οι μελλόνυμφοι επέλεξαν να μην υπάρχει λίστα γάμου, ούτε και λογαριασμός τραπέζης για τα δώρα. Ενημέρωσαν απλώς ότι όσοι ήθελαν να δώσουν ένα ποσό θα ήταν καλύτερο να βοηθήσουν ανθρώπους που το
έχουν ανάγκη.

Ταξίδι του μέλιτος πρόλαβαν να πάνε, πριν από τον γάμο, στο Μαϊάμι και στον εξωτικό Άγιο Δομίνικο, γιατί μετά το μυστήριο ο Δημήτρης Πέλκας ξεκινά την προετοιμασία του για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Κυβέλη Μάρδα

Η Κυβέλη Μάρδα έχει σπουδάσει Οργάνωση και Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων, κατέχει master of Science in Health Management & Leadership και είναι φοιτήτρια στο πέμπτο έτος της Ιατρικής. Είναι ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά που ο γάμος της θα γίνει στο Φανάρι, λόγω της καταγωγής του πατέρα της. «Οι γονείς του μπαμπά μου, άνθρωποι που γνώρισα και αγάπησα, γεννήθηκαν, μεγάλωσαν, παντρεύτηκαν και έκαναν το δικό τους σπιτικό στην Κωνσταντινούπολη», έχει γράψει για το real.gr. «Εμεναν στο σοκάκι Resitefendi, στο νούμερο 11,
στο Καντίκιοϊ, στην ασιατική πλευρά της Πόλης. Εκείνων η ιστορία δεν φάνταζε στα αυτιά μου παραμύθι. Για κάποιον λόγο που δεν μάθαμε ποτέ, η γιαγιά μου δεν ήθελε να μιλά για την Πόλη.

Δεν ήθελε να γυρίσει πίσω, δεν ήθελε να θυμάται… Ο παππούς μου, έμπορος, μπον βιβέρ και αθλητής της πάλης εκεί, μου μιλούσε πάντα με άλλη αγάπη για την Πόλη, που μια νύχτα βίας του Σεπτέμβρη του 1955 τον έδιωξε από εκεί, μου μιλούσε πολύ για τον δικό του παππού, τον Γεώργιο Χρυσοβέργη (…).

Αποφασίζοντας, μια άλλη Μάρδα, ξαφνικά να μείνω για ένα χρονικό διάστημα στην Κωνσταντινούπολη και μάλιστα στο Καντίκιοϊ, στην πραγματικότητα γυρνώ στον τόπο όπου βρίσκονται οι ρίζες της προσωπικής μου ιστορίας. Περπατώ στα σοκάκια που περπάτησαν οι άνθρωποι που αγάπησα και άφησε πίσω του ο μπαμπάς μου μηνών τότε, μετά τα γεγονότα του 1955. Μυρίζω το άρωμα μιας πόλης που λάτρεψαν και καταλαβαίνω γιατί οι Βυζαντινοί, όταν μιλούσαν γι’ αυτή την πόλη, την αποκαλούσαν η “μεγάλη ερώσα”, η μεγάλη ερωμένη».

Διαβάστε το δημοσίευμα της Realife

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ