Κλέλια Ρένεση: Το ξέσπασμα για τις φονικές πλημμύρες – «Αυτοί είμαστε κύριοι»

Ξέσπασε η Κλέλια Ρένεση μέσω του προφίλ της στο facebook. Η γνωστή ηθοποιός, που συχνά μοιράζεται τις σκέψεις της και τις ανησυχίες για κοινωνικά ζητήματα από τα προφίλ που διατηρεί στα social media, με ένα μακροσκελές post εξέφρασε την άποψη της για τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα.

«Δεν αντιδρούμε όταν η λιτότητα χτυπάει τους διπλανούς μας κ δεν έχουν να ταΐσουν τα παιδιά τους. Δεν αντιδρούμε όταν αποχαρακτηρίζουν τη μια natura μετά την άλλη. Δεν αντιδρούμε όταν αφήνουν αναίσχυντα να καίγεται όλη η δασική περιουσία της χώρας μας. Δεν αντιδρούμε όταν καίγονται εκατοντάδες σπίτια κ περιουσίες συμπολιτών μας. Δεν αντιδρούμε όταν μια βροχή μπορεί να πνίξει μια ολόκληρη πόλη, μας έκαναν να το έχουμε συνηθίσει.

Δεν αντιδρούμε όταν δυο τρένα συγκρούονται μεταξύ τους λόγω εγκληματικής αμέλειας και χάνονται δεκάδες ζωές νέων ανθρώπων. Δεν αντιδρούμε όταν με τα golden visa και airbnb η στέγαση στα αστικά κέντρα είναι αδιανόητα δύσκολη πλέον, και στα νησιά οι δάσκαλοι κοιμούνται σε σκηνές γιατί δεν βρίσκουν σπίτι. Δεν αντιδρούμε που το ένα νοσοκομείο μετά το άλλο κλείνουν, και όσα δεν κλείνουν υπολειτουργούν, εξευτελίζοντας όλη την έννοια της δημοσίας ιατρικής περίθαλψης, με ράντζα, να στάζουν ταβάνια, κατσαρίδες, γερόντια στα υπόγεια ξεχασμένα με τους καθετήρες τους. Δεν αντιδρούμε όταν τα σχολεία μας είναι υποστελεχωμένα από καθηγητές και περνάνε πλέον ολόκληρες χρονιές που τα παιδιά δεν έχουν καθηγητές χημείας ή φυσικής, που τα κτήρια είναι κρύα και θυμίζουν φριχτές και απάνθρωπες φυλακές, που τουρτουρίζουν τα παιδιά από το κρύο και από την έλλειψη θαλπωρής. Δεν αντιδρούμε όταν πετάνε έναν άνθρωπο από το λεωφορείο γιατί δεν είχε εισιτήριο κ σκοτώνεται.

Δεν αντιδρούμε όταν οι φυλακές μας έχουν γεμίσει με ανθρώπους που χρωστάνε στις τράπεζες, ενώ παιδοβιαστές είναι ελεύθεροι έξω. Δεν αντιδρούμε όταν το κράτος αφήνει τους πετρελαιοκράτορες να έχουν «ανέλπιστα υπερκέρδη» και εμείς να πληρώνουμε την βενζίνη σχεδόν 3€ το λίτρο (λίγο έλλειψε να φθάσει εκεί). Δεν αντιδρούμε όταν οι ιδιωτικοποιήσεις των παροχών ρεύματος μας έφεραν στη θέση να δουλεύουμε για να πληρώνουμε τους παρόχους και να μην περισσεύει ψίχουλο. Δεν αντιδρούμε όταν οι πολιτικοί μας εκπρόσωποι μας ευτελίζουν εμπαίζοντας με την νοημοσύνη μας με όλους τους τρόπους. ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΑΣ ΜΑΣ ΚΟΥΝΑΝΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ! Δεν αντιδρούμε όταν αντί για πυροσβέστες , δασολόγους, δασκάλους και γιατρούς, το κράτος προσλαμβάνει παπάδες και αστυνομικούς. Δεν αντιδρούμε όταν οι ταλαίπωροι καίγονται ζωντανοί από σόμπες για να βγάλουν τη νύχτα. Δεν αντιδρούμε που στέλνουμε όπλα σε έναν ξένο πόλεμο ξένων συμφερόντων. Δεν αντιδρούμε που η κατάντια της κοινωνίας μας είναι πλέον τέτοια που αν πας να μπεις στο πλοίο τελευταία στιγμή, προτιμούν να σε σκοτώσουν από το να σε διαχειριστούν..(έχουμε και δουλειές ρε αδελφέ).

Αλλά… μην τυχόν και μας κλείσουν τη θέση του παρκινγκ, θα γίνει ο κακός χαμός. Θα τους πάρει και θα τους σηκώσει τους παρτάκηδες. Άιντε γιατί τους τα ‘χω μαζεμένα. Κάνουν ό,τι γουστάρουν.

ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ. ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΚΑΤΑΒΥΘΙΣΗ. ΜΙΑ ΒΥΘΙΣΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΣΤΑ ΛΑΣΠΟΝΕΡΑ» έγραψε στο post της η Κλέλια Ρένεση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ