Κέιτ Μίντλετον – Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Η κίνησή τους που μπορεί να οδηγήσει σε ίντριγκες και «πισώπλατα μαχαιρώματα»

Πριν από μερικές ημέρες έκανε τον γύρο του κόσμου η είδηση ότι η Κέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έβαλαν αγγελία προκειμένου να προσλάβουν διευθύνοντα σύμβουλο για να διοικεί το προσωπικό τους.

Κέιτ Μίντλετον: Η αλλαγή που τόλμησε στην εμφάνισή της

Το ζευγάρι στην αγγελία αναζητεί να προσλάβει έναν άνθρωπο με «χαμηλό εγωισμό» που ξέρει να συνεργάζεται. Παρασκηνιακά μέχρι σήμερα οι προσωπικοί γραμματείς των μελών της βασιλικής οικογένειας ήταν αυτοί που έδιναν τις εντολές και κινούσαν τα νήματα. Ωστόσο ο νέος διευθύνων σύμβουλος θα τοποθετηθεί στην κορυφή της ιεραρχίας και αυτό δεν αποκλείεται να φέρει συγκρούσεις και προβλήματα στο βρετανικό παλάτι.

Ο συγγραφέας του βιβλίου «The King: The Life of Charles III», Κρίστοφερ Άντερσεν είπε στο FOX ότι η πρόσληψη ενός διευθυντή από το πριγκιπικό ζεύγος ενέχει τον κίνδυνο να υπάρξει ανταγωνισμό με το γραφείο του βασιλιά Καρόλου. «Είμαι σίγουρος ότι ο Ουίλιαμ και η Κέιτ πιστεύουν ότι βοηθούν τον Κάρολο να ‘εξορθολογίσει’ τη μοναρχία δημιουργώντας αυτή τη νέα θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Φυσικά το μόνο που κάνουν είναι να προσθέτουν ένα άλλο στρώμα γραφειοκρατίας», εξήγησε ο Άντερσεν.

Κέιτ Μίντλετον: Πώς έχει τιμήσει την μνήμη της πριγκίπισσας Νταϊάνα – ΦΩΤΟ

«Είναι ήδη άσχημο που οι προσωπικοί γραμματείς και οι αναπληρωτές προσωπικοί γραμματείς για όλα τα βασιλικά νοικοκυριά –οι «Άνδρες με τα γκρι», τους αποκαλούσε η πριγκίπισσα Νταϊάνα– ξοδεύουν τόσο πολύ χρόνο στον συναγωνισμό για μία θέση και στην προσπάθεια να έχουν το πάνω χέρι, τόνισε ο συγγραφέας.

Και συνέχισε: «Πάντα κρατούσαν στα χέρια τους όλη την εξουσία πίσω από τα παρασκήνια. Ακόμη και ο βασιλιάς έχει υποκύψει σε αυτούς, όπως έκανε η μητέρα του βασίλισσα Ελισάβετ II. Τώρα θα έχουν κάποιον από πάνω τους να αναφέρεται απευθείας στον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα της Ουαλίας, κάποιον που σχεδόν έχει στόχο να χτίσει την μικρή του αυτοκρατορία μέσα στα τείχη του παλατιού».

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η συγκινητική ανάρτηση του Πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον για τον έναν χρόνο από τον θάνατό της

Παράλληλα ο Κρίστοφερ Άντερσεν συμβουλεύει το πριγκιπικό ζευγάρι να παραμείνει στην επικοινωνιακή στρατηγική που έχει μέχρι σήμερα και να μην προχωράει σε αλλαγές που δεν χρειάζονται. «Αυτή είναι μια συνταγή για ακόμη περισσότερα πισώπλατα μαχαιρώματα και ίντριγκες. Πιστεύω ότι ο Ουίλιαμ και η Κέιτ πρέπει να μείνουν στα βασικά. Απλώς να κάνουν ό,τι έχουν κάνει στο παρελθόν απλώς σε μεγαλύτερο βαθμό. Έχουν ήδη το κλειδί της επιτυχίας. Ξέρουν τι κάνουν. Όπως λέει και η παροιμία: ‘μην το φτιάξετε αν δεν είναι χαλασμένο’», υπογράμμισε ο συγγραφέας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ