Και δεύτερη παράταση παραστάσεων για τις «Δούλες» του Ζαν Ζενέ

Μετά την ενθουσιώδη υποδοχή του κοινού και των κριτικών, το αριστούργημα του Ζαν Ζενέ σε σκηνοθεσία Άρη Τρουπάκη θα συνεχιστεί για 8 ακόμη παραστάσεις στο “δήλος” από τις 8 μέχρι τις 30 Ιανουαρίου.

Της Νάντιας Ρηγάτου

Η χρονιά ξεκίνησε δυναμικά για τις ηθοποιούς Δήμητρα ΧατούπηΜαρία Σαββίδου και Μαρία Νίκα αφού μετά την μεγάλη προσέλευση του κοινού η παράσταση “Δούλες” που παίζεται στον στο χώρο καλλιτεχνικών εκδηλώσεων «δήλος» πήρε και δεύτερη παράταση και θα συνεχιστεί μέχρι τέλη Ιανουαρίου.

Μαρία Σαββίδου, Δήμητρα Χατούπη
Μαρία Νίκα

Λίγα λόγια για το έργο

Η Κλαιρ κι η Σολάνζ, οι δύο Δούλες από το ομώνυμο έργο του Ζαν Ζενέ, γεννήθηκαν για να υπηρετούν. Δεν έμαθαν να κάνουν κάτι άλλο. Όλη τους η ζωή, όλες τους οι επιθυμίες, όλα τους τα όνειρα, όλες τους οι ορμές ορίζονται από το καθήκον του «υπηρετείν».  Δύο αδερφές δεμένες στο άρμα της κοινής τους υπηρεσίας, αναγκασμένες να ανακαλύπτουν διαφυγές ακόμη κι εκεί που δεν υπάρχουν. Σαν άλλοι Σίσυφοι, καταδικασμένοι σε ένα αιώνιο έργο που η μόνη του εξέλιξη είναι να ξαναξεκινά αενάως. Καταφεύγουν στη φαντασία για να εκτονώσουν εκεί τα παράπονά τους, τα απωθημένα τους και την οργή τους για μια «Κυρία» που ακόμη κι αν δεν υπήρχε θα έπρεπε να την εφεύρουν για να αποκτήσει νόημα η ζωή τους. Μέχρι που η πραγματικότητα ξαφνικά και απροσδόκητα τις καλεί να πράξουν.

Παίζουν
Σολάνζ: Δήμητρα Χατούπη
Κλαιρ: Μαρία Σαββίδου
Κυρία: Μαρία Νίκα

«δήλος» χώρος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, Ελευσινίων 11, Μεταξουργείο (μετρό Μεταξουργείο)

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ