«Ήρθαν τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά! (δυστυχώς)»: Στο Θέατρο Τέχνης υπάρχει μια παράσταση για εκείνους που δεν αντέχουν τις γιορτές

Αν ανήκεις σε εκείνους που δεν απολαμβάνουν το γιορτινό κλίμα των Χριστουγέννων  τότε όλοι οι δρόμοι μέχρι τις 6 Ιανουαρίου οδηγούν στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν.

Της Νάντιας Ρηγάτου

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι λίγοι εκείνοι που δυσανασχετούν με την χρυσόσκονη που απλώνει παντού το πνεύμα των Χριστουγέννων. Κι ενώ τα περισσότερα θεάματα υμνούν τη μαγεία αυτής της περιόδου, στη σκηνή της Φρυνίχου του Θεάτρου Τέχνης υπάρχει μια πρωτότυπη παράσταση για τους haters των εορτών.

Οι γιορτές δεν είναι το ίδιο ευχάριστες για όλους. Για την ακρίβεια δεν είναι καθόλου ευχάριστες για πολλούς.

Εάν ανήκετε στην κατηγορία εκείνων που υποφέρουν την παραμονή των Χριστουγέννων, που τους πιάνει τρόμος στην ιδέα του πρωτοχρονιάτικου ρεβεγιόν, που δεν αντέχουν τα πολύβουα μαγαζιά, τα φωτάκια, τα λαμπάκια, τις μπαλίτσες, τα παράφωνα κάλαντα, τις παραγεμισμένες γαλοπούλες, τις ψεύτικες ευχές, τους μπαγιάτικους κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα με σοκολάτα, τις φουσκωμένες κοιλιές, τις παγιέτες, τα περιττά δώρα, το συγγενολόι, τα φωνακλάδικα παιδάκια-ανιψάκια- βαφτιστηράκια, ίσως νιώσετε λιγότερο μόνοι και μόνες σε μια πρωτότυπη παράσταση του Θεάτρου Τέχνης που φτιάχτηκε ειδικά για αυτές τις μέρες και ειδικά για εσάς.

Και μπορεί να ακούσετε πολλές γνωστές χριστουγεννιάτικες «επιτυχίες», όμως δε θα παρακολουθήσετε «μια μουσικοχορευτική παράσταση για τη μαγεία των Χριστουγέννων», ούτε «μια πλούσια εορταστική υπερπαραγωγή για όλη την οικογένεια», ούτε καν «μια μεταμοντέρνα χριστουγεννιάτικη ιστορία».

Αυτή είναι μια παράσταση για όλους τους ανθρώπους που τέτοιες μέρες αισθάνονται ότι ταυτίζονται κάπως με τον Σκρουτζ. Τουλάχιστον, πριν τον «καταλάβει το πνεύμα των Χριστουγέννων».

 

Κείμενο-σκηνοθεσία-ερμηνεία: Κώστας Κουτσολέλος

Παίζουν επίσης: Δημήτρης Μαγγίνας, Ελένη Νιωτάκη, Γαβριήλ Ζήση

Θέατρο Τέχνης  Στη σκηνή της Φρυνίχου: Τρίτη 26/12 στις 9μμ, Τετάρτη 27/12 στις 9μμ, Σάββατο 30/12 μεταμεσονύχτια στις 11.30 μμ, Τρίτη 2/1 στις 9μμ, Τετάρτη 3/1 στις 9μμ, Σάββατο 6/1 στις 6μμ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ