Η Λέχου σε ρόλο-έκπληξη

Η Λέχου σε ρόλο-έκπληξη

Η Κατερίνα Λέχου τολμά να μεταμορφωθεί σε τραβεστί για τις ανάγκες της παράστασης «Ολα για τη μητέρα μου» που ετοιμάζει πυρετωδώς ο Πέτρος Ζούλιας. Πρόκειται για τη θεατρική μεταφορά της ομώνυμης και πολυβραβευμένης ταινίας του Πέδρο Αλμοδόβαρ.

Η όμορφη ηθοποιός, που έχουμε απολαύσει κατά καιρούς σε απαιτητικούς ρόλους, όπως της Ελένης στο «Νησί» της Βικτόρια Χίσλοπ και της Εύας πέρυσι στα θεατρικά «Χάρτινα λουλούδια» του Εγκον Γουλφ, αποφάσισε φέτος να τσαλακώσει την εικόνα της για τα καλά δίνοντας σάρκα και οστά επί σκηνής στην τραβεστί Αγκράδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνθρωπος που έβαλε την ιδέα στον Πέτρο Ζούλια να μεταφέρει στο σανίδι το τολμηρό κινηματογραφικό έργο του Αλμοδόβαρ ήταν η Μαρία Καβογιάννη. Μάλιστα η καλή ηθοποιός είχε προτείνει στον σκηνοθέτη την Καίτη Κωνσταντίνου για να παίξει την Αγκράδο. Οταν όμως εκείνος άρχισε να φτιάχνει το καστ, έκρινε ότι η Κατερίνα Λέχου ήταν η ιδανική γι’ αυτόν τον ρόλο. Ετσι η Κωνσταντίνου έμεινε εκτός. Οσο για την Καβογιάννη; Παρότι ο Ζούλιας την ήθελε για έναν από τους βασικούς χαρακτήρες του έργου, τελικά η συνεργασία τους δεν προχώρησε.

Πολύ σύντομα ο σκηνοθέτης κατάφερε να συγκεντρώσει έναν υπέρλαμπρο θίασο για τη φιλόδοξη παραγωγή που θα φιλοξενηθεί στο Ακροπόλ. Νένα Μεντή, Μαρίνα Ψάλτη, Γωγώ Μπρέμπου, Αννα Μονογιού και Κωνσταντίνος Κάππας είναι οι βασικοί πρωταγωνιστές. Η Μπρέμπου θα υποδυθεί τον ρόλο που είχε παίξει στην ταινία η Πενέλοπε Κρουζ, μια καλόγρια που πάσχει από AIDS, ενώ ο πρώην σύντροφός της Κωνσταντίνος Κάππας θα ενσαρκώσει κι εκείνος μια τραβεστί ονόματι Λόλα!

Στην παράσταση είχε συμφωνήσει αρχικά να παίξει και η Μάρω Κοντού. Ωστόσο μετά την πρώτη ανάγνωση του κειμένου η αγαπημένη ηθοποιός ανακοίνωσε στον Πέτρο Ζούλια την απόφασή της να αποχωρήσει. Ο λόγος; Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ρόλος τής φάνηκε μικρός. Τη θέση της πήρε η άξια συνάδελφός της Ειρήνη Ιγγλέση. Το παζλ του ωραίου θιάσου συμπληρώνει με την παρουσία του ο νεαρός Μιχάλης Λεβεντογιάννης.

Το «Ολα για τη μητέρα μου» του Πέδρο Αλμοδόβαρ τιμήθηκε το 2000 με Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, καθώς και με οικουμενικό βραβείο στο Φεστιβάλ των Καννών την ίδια χρονιά. Επίσης, διακρίθηκε με Χρυσή Σφαίρα και BAFTA καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, ενώ απέσπασε συνολικά εφτά βραβεία Goya, ευρέως γνωστά ως ισπανικά Όσκαρ.

 

Πηγή: Εspresso

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ