H πιο groovy εκτέλεση του «Peter Gun» είναι από γυναίκα

Το πολύ γνωστό ορχηστρικό κομμάτι «Peter Gun» είναι μία σύνθεση του μοναδικού Henry Mancini, που είχε γράψει και τη μουσική του «Ροζ Πάνθηρα».

Το «Peter Gun» ο Mancini το έγραψε για τις ανάγκες της ομώνυμης αστυνομικής τηλεοπτικής σειράς. Το κομμάτι κυκλοφόρησε το 1959 και για αυτό ο δημιουργός κέρδισε ένα βραβείο Emmy και δύο βραβεία Grammy.

Του Ιωσήφ Αβράμογλου

To κομμάτι το διασκεύασαν πολλοί καλλιτέχνες και συγκροτήματα από πολλά είδη μουσικής, αλλά η εκτέλεση που θεωρείται η πιο groovy, είναι εκείνη της Νοτιαφρικάνας μουσικού Cherry Wainer, η οποία έπαιζε το όργανο Hammond και η οποία το ηχογράφησε μαζί με τον ντράμερ σύζυγό της, τον Don Storer, το 1966.

Την Cherry Wainer την αποκαλούσαν ως την «Πρώτη Κυρία του Βρετανικού Rock ‘N Roll». Η Wainer, παρόλο που ήταν γυναίκα και συνήθως οι μουσικοί που έπαιζαν αυτού του είδους το όργανο ήσαν ως επί το πλείστον άντρες, χαρακτηρίστηκε σαν μία από τις καλύτερες σολίστ του στην ιστορία της μουσικής!

Η Cherry Wainer ήταν ήδη γνωστή ως μέλος του συγκροτήματος των Lord Rockingham’s XI. Με τον σύζυγό της έκαναν πολλές εμφανίσεις στο μουσικό τηλεοπτικό σώου της Γερμανίας “Beat! Beat! Beat”, το 1967.

Έναν χρόνο αργότερα μετακομίζουν στο Las Vegas, όπου βρίσκουν δουλειά σε ένα καμπαρέ. Αργότερα η Cherry αποσύρεται από την μουσική, αλλά παραμένει στο Las Vegas, όπου βρίσκει δουλειά σε ένα κατάστημα με είδη δώρων. Ο Don Storer πέθανε το 2006. Εκείνη πέθανε στο Vegas, το 2014, σε ηλικία 79 ετών.

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, για τρεις ώρες, από τις 10 μ.μ. μέχρι την 1 π.μ., ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “Round Midnight, όπως έλεγε και η Ella Fitzgerald”, με πολλή και καλή μουσική). Twitter:@IosifAvramoglou Facebook.com/avramoglou Instagram:mus1cguru

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ