Γλίτωσε την φυλακή η Σακίρα – Το αστρονομικό ποσό που θα πληρώσει

Σε συμφωνία ήρθε η Σακίρα με τις ισπανικές αρχές την πρώτη μέρα της δίκης της για φορολογική απάτη σήμερα, (20/11) στη Βαρκελώνη, αποφεύγοντας έτσι τον κίνδυνο της ποινής φυλάκισης.

Η Σακίρα είπε στον προεδρεύοντα δικαστή, José Manuel del Amo, ότι αποδέχτηκε τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τους εισαγγελείς. Απάντησε «ναι» επιβεβαιώνοντας έτσι ότι αναγνωρίζει τις έξι κατηγορίες, για το ότι δεν κατέβαλε στην ισπανική κυβέρνηση περίπου 15,8 εκατομμύρια δολάρια σε φόρους μεταξύ του 2012 και του 2014.

Με βάση τη συμφωνία, η Σακίρα θα λάβει τριετή φυλάκιση με αναστολή και πρόστιμο 7,6 εκατομμυρίων δολαρίων. Η δίκη, η οποία θα περιλάμβανε περισσότερους από 100 μάρτυρες τις επόμενες εβδομάδες, αναβλήθηκε μετά από μόλις οκτώ λεπτά.

Σακίρα
Πηγή: AP

Οι εισαγγελείς δήλωσαν τον Ιούλιο ότι θα ζητήσουν ποινή φυλάκισης οκτώ ετών και δύο μηνών και πρόστιμο 26 εκατομμυρίων δολαρίων για την τραγουδίστρια.

Η υπόθεση εξαρτιόταν από το πού ζούσε η Σακίρα εκείνη την περίοδο. Οι εισαγγελείς στη Βαρκελώνη ισχυρίστηκαν ότι η Κολομβιανή τραγουδίστρια πέρασε περισσότερο από το ήμισυ αυτής της περιόδου στην Ισπανία και επομένως θα έπρεπε να είχε πληρώσει φόρους για το παγκόσμιο εισόδημά της στη χώρα, παρόλο που η επίσημη κατοικία της ήταν ακόμα στις Μπαχάμες. Οι φορολογικοί συντελεστές είναι πολύ χαμηλότεροι στις Μπαχάμες από ό,τι στην Ισπανία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Σακίρα δικαιολόγησε τους λόγους για τους οποίος κατέληξε σε συμφωνία, αναφέροντας πως ήταν έτοιμη να υπερασπιστεί την αθωότητά της, αλλά αποφάσισε να δώσει προτεραιότητα στην καριέρα και τα παιδιά της.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ