Eurovision 2022: Σε δύσκολη θέση η Αμάντα Γεωργιάδη στη συνέντευξη Τύπου – Η ρατσιστική ερώτηση δημοσιογράφου

Σε δύσκολη θέση ήρθε η Αμάντα Γεωργιάδη, έπειτα από τη δεύτερή της πρόβα στη Eurovision, εξαιτίας μιας ρατσιστικής ερώτησης που της έγινε από δημοσιογράφο, στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε. 

Ο εν λόγω δημοσιογράφος ρώτησε την Αμάντα Γεωργιάδη γιατί οι Έλληνες διοργανωτές επιλέγουν Ελληνίδες της ομογένειας για την εκπροσώπηση της χώρας στον διαγωνισμό τραγουδιού.

“Είσαι Ελληνίδα αλλά επίσης και από την Νορβηγία. Και κάποιες από τις προκατόχους σου δεν ήταν επίσης 100% Ελληνίδες, ήταν από Καναδά και Ολλανδία. Τι πιστεύεις γι’ αυτή τη στρατηγική των διοργανωτών να φέρνουν πίσω Ελληνίδες απ’ όλον τον κόσμο;” ρώτησε την Αμάντα Γεωργιάδη ο δημοσιογράφος, φέρνοντας την σε δύσκολη θέση.

Στο σημείο αυτό η υπεύθυνη της ελληνικής αποστολής επενέβη, ρωτώντας τον δημοσιογράφο αν η συγκεκριμένη ερώτηση πάει στην τραγουδίστρια ή σε εκείνη, με τον ρεπόρτερ να απαντά ότι απευθύνεται και στις δύο.

“Υπάρχει κάποιο κρυμμένο μήνυμα” ρώτησε συμπληρωματικά ο δημοσιογράφος, με την υπεύθυνη να παίρνει ξανά τον λόγο. “Αυτό που πιστεύουμε είναι ότι η Αμάντα, όπως και οι άλλες καλλιτέχνιδες που έχουν εκπροσωπήσει την Ελλάδα είναι εξαιρετικά ταλαντούχες, για αυτό ενδιαφερόμαστε, ώστε να επιτρέψουμε σε αυτά τα ταλέντα να λάμψουν” είπε η υπεύθυνη.

Δείτε το σχετικό βίντεο που προβλήθηκε στην εκπομπή “Super Κατερίνα”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ