Eurovision 2022: Η τελετή έναρξης, το «τιρκουάζ χαλί» και η εντυπωσιακή Αμάντα Γεωργιάδη

Έγινε η τελετή έναρξης της Eurovision 2022, όπου οι καλλιτέχνες περπάτησαν στο «τιρκουάζ χαλί» με την ελληνική συμμετοχή, την Αμάντα Γεωργιάδη να εντυπωσιάζει με τη φούξια τουαλέτα της.

Η Eurovision φέτος διοργανώνεται στο Τορίνο, στην Ιταλία, μετά τη νίκη των Maneskin πέρυσι. Η Αμάντα Γεωργιάδη εκπροσωπεί την Ελλάδα με το τραγούδι «Die Together», το οποίο παίζει «ψηλά» στα στοιχήματα. Η Ελλάδα θα εμφανιστεί στη 15η θέση στον α’ ημιτελική την Τρίτη 10 Μαΐου.

Εντυπωσιακή όμως ήταν και η εκπρόσωπος της Κύπρου, Ανδρομάχη.

Όλοι οι καλλιτέχνες και οι αντιπροσωπείες των χωρών που συμμετέχουν στον διαγωνισμό, έδωσαν το «παρών» στο «τιρκουάζ χαλί» που στρώθηκε στους βασιλικούς κήπους.

Το τιρκουάζ — προς τιμήν του επίσημου χορηγού της Eurovision Moroccanoil —  ήταν το χρώμα της βραδιάς. Ο κόσμος εισερχόταν στο παλάτι, όπου απόλαυσε  εκλεκτές λιχουδιές μέσα στην μπαρόκ Galleria Grande, άμεσα αναγνωρίσιμη από το ασπρόμαυρο δάπεδο με πλακάκια, με τα 44 τοξωτά παράθυρα και τις ανάγλυφες διακοσμήσεις από γυψομάρμαρο.

Το παλάτι σχεδιάστηκε το 1675 και χρησιμοποιήθηκε από τον Κάρολο Εμμανουήλ Β’ ως βάση για κυνηγετικές αποστολές. Αλλά στις αρχές του 18ου αιώνα είχε πέσει σε αχρηστία. Από τότε μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 1970 χρησιμοποιήθηκε σχεδόν αποκλειστικά από τον στρατό. Ευτυχώς τελικά υποβλήθηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα έργα αποκατάστασης στην ιστορία της Ευρώπης και άνοιξε ξανά για το κοινό στα τέλη του 2007.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ