Ελπίδα: Η «άχρηστη» συμμετοχή στη Eurovision και η αποκάλυψη για τα Ημισκούμπρια

Καλεσμένη στο πλατό της εκπομπής «Πρωίαν σε είδον την μεσημβρίαν» ήταν τη Δευτέρα (26/12) η Ελπίδα. Η αγαπημένη τραγουδίστρια μίλησε, μεταξύ άλλων, για την καριέρα της, τη συνεργασία της με τα Ημισκούμπρια και την Εurovision.

«Τη φωνή μου την κληρονόμησα από τους γονείς μου» είπε η Ελπίδα που αναφέρθηκε στον πρώτο της δίσκο και φυσικά στο θρυλικό κομμάτι “Σωκράτη, εσύ superstar”, με το οποίο συμμετείχε στη Eurovision το 1979.

«Δεν άφηνα περιθώριο να μου το ξαναπούν (σ.σ. να συμμετέχει ξανά στη Eurovision). Διότι τι να κάνω πια; Πέρασα κι από εκεί. Είχα μια συμμετοχή άχρηστη και μία καλή», τόνισε, διευκρινίζοντας ότι αναφέρεται στο τραγούδι «Τώρα Ζω», με το οποίο εκπροσώπησε την Κύπρο το 1986.

«Ήμουν πάντα αυστηρή και γι’ αυτό μετάνιωσα που πήγα με το ΡΙΚ. Αφού δεν έγινε όπως το είχαμε σχεδιάσει, δεν έπρεπε να πάω. Αλλά για να μην χαλάσω τη σχέση μου με το ΡΙΚ, που με αγαπούσαν και τους αγαπούσα κι εγώ, είπα θα πάω, αλλά ήταν λάθος» εξήγησε.

Επίσης, ρωτήθηκε για μια υποψηφιότητα στον διαγωνισμό που δεν… προχώρησε, με στίχους στα Αρχαία Ελληνικά. «Είχε γράψει ο Σταμάτης Κραουνάκης τότε ένα καταπληκτικό τραγούδι με αρχαία ελληνικά. Συγκλονιστικό ήταν, αλλά η ΕΡΤ διάλεξε άλλο τραγούδι» είπε και τραγούδησε δυο στίχους.

α

Ελπίδα: Αποκάλυψε πως άλλο τραγούδι ήταν να πουν με τα Ημισκούμπρια

«Χάρηκα πάρα πολύ τότε με τα Ημισκούμπρια, αλλά πιο πολύ χάρηκε ο γιος μου. Ήταν τότε στην Α’ γυμνασίου κι εγώ απλά ανέφερα στο σπίτι ότι η εταιρεία θέλει να κάνουμε ένα τραγούδι με τα Ημισκούμπρια. Ήταν πρωτότυπο για την Ελλάδα τότε, δεν είχε ξαναγίνει. Κι ο γιος μου το άκουσε και μου φώναζε “μαμά, σε παρακαλώ, θέλω πολύ να κάνεις με τα Ημισκούμπρια”», είπε η Ελπίδα.

«Ήταν να κάνουμε το “Ζήλεια της Καρδιάς μου”, αλλά τελικά κατέληξαν στη “Ντισκοτέκ” και καλά έκαναν. Το ξανατραγούδησα εγώ, 15-16 χρόνια μετά, δεν πήραν απλά τη φωνή μου. Κι έγινε χαμός κι ακόμα γίνεται», συμπλήρωσε.

«Δεν άφηνα περιθώριο στον κόσμο να μάθει για την προσωπική μου ζωή» είπε επίσης η Ελπίδα, σημειώνοντας ότι ποτέ δεν αισθάνθηκε είδωλο.

«Ένιωθα μία πίεση γιατί δεν μπορούσαμε να κυκλοφορήσουμε εκείνη την εποχή, ήταν αλλιώς τα πράγματα. Έβγαινα από το σπίτι και με έπαιρναν από πίσω. Δεν μπορούσα να κυκλοφορήσω», τόνισε η τραγουδίστρια, λέγοντας πως της άφηναν πράγματα έξω από το σπίτι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ