Έλληνας ερωτεύτηκε Γερμανό.Η ταινία που θα συζητηθεί

Έλληνας ερωτεύτηκε Γερμανό.Η ταινία που θα συζητηθεί

Στην εποχή της οικονομικής κρίσης είναι όλα δυνατά, ακόμα και ο έρωτας ενός Έλληνα με ένα Γερμανό. Αυτό άλλωστε είναι και το σενάριο της ελληνικής ταινίας “India Blues” που θα ταξιδέψει στις Κάννες, με την υπογραφή του Γιώργου Μαρκάκη.

Διαβάσαμε:

“Δύο άντρες, ένα σπίτι και τα διαφορετικά συναισθήματα που βιώνουν κατά την εξέλιξη της σχέσης τους είναι η βασική συνταγή πάνω στην οποία στηρίζει την ταινία του ο σκηνοθέτης Γιώργος Μαρκάκης, ο οποίος βάζει πλώρη για τις Κάννες και το ομώνυμο φεστιβάλ – μετά την επιτυχημένη του εξόρμηση στο Βερολίνο.

Καθώς φαίνεται το ελληνικό σινεμά που εντυπωσιάζει, όσο πιο μίνιμαλ, ερωτικό και οριακό γίνεται, ακούγεται και στα ξένα σινεφίλ σαλόνια με μια συνταγή που κατάφερε να καθιερώσει αριστουργηματικά ο “Κυνόδοντας”:  εναλλακτική αισθητική με έντονα (συν)αισθήματα ενίοτε και προβληματικές σεξουαλικές σχέσεις.

Οι ξένοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια για το νέο κινηματογραφικό ρεύμα, το οποίο περιγράφουν με τα αρκτικόλεξα (GWW) (Greek Weird Wave), δηλαδή ελληνικό παράδοξο σινεμά.  Τέρμα στο σινεμά που τρεφόταν από τις τουριστικές εικόνες της χώρας μας και τα απανωτά κλισέ. Οι νέες ελληνικές ταινίες, όπως το “India Blues”, καταφέρνουν να σοκάρουν όλους όσοι φαντάζονται ειδυλλιακά απογεύματα, ούζο και σουβλάκι αλλάζοντας άρδην το κινηματογρφαικό σκηνικό.

Στην περίπτωση του Μαρκάκη, το ελληνικό σινεμά σοκάρει ακόμη περισσότερο τολμώντας να προβάλει μια καθαρά γκέι ιστορία με την υπογραφή ενός ανεξάρτητου δημιουργού, όπως ο Γιώργος Μαρκάκης.

 

Πηγή: Πρώτο Θέμα

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ