Ελισάβετ Μουτάφη: Συγκλονίζει για την απώλεια του πατέρα της – Τι λέει για την σειρά «Το βραχιόλι της φωτιάς»

Η Ελισάβετ Μουτάφη φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στούντιο 4» την Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2022 και μίλησε για την νέα σειρά της ΕΡΤ «Το βραχιόλι της φωτιάς», στην οποία πρωταγωνιστεί, ενώ αναφέρθηκε και στην απώλεια του πατέρα της.

Αναφερόμενη στο σίριαλ και τον ρόλο που υποδύεται η Ελισάβετ Μουτάφη, μεταξύ άλλων, είπε: «Είναι η πρώτη ελληνική παραγωγή που γίνεται από την κρατική μας τηλεόραση και αφορά στους Έλληνες Εβραίους. Τους Σεφαραδίτες. Αυτοί που διώχθηκαν από την Ιβηρική Χερσόνησο και ήρθαν στην τουρκοκρατούμενη Ελλάδα. Το μεγαλύτερο ποσοστό ήταν στην Θεσσαλονίκη, ήταν πολύ μεγάλη κοινότητα.

Ασχολούμαστε με τους Εβραίους που δεν το έχει κάνει κανείς στην Ελλάδα. Το να ζεις αυτό που έζησαν αυτοί οι άνθρωποι και να το περνάς ως ήρωας είναι συγκλονιστικό. Εγώ είμαι η Μπενούτα Κοέν, σύζυγος του Νίκου Ψαρρά. Η ιστορία ξεκινάει με τον Χρήστο Λούλη, ο οποίος είναι ο μικρός γιος της οικογένειας. Έχει επιβιώσει από το Άουσβιτς και το 1962 περιγράφει στην εγγονή του το ‘παραμύθι’ της οικογένειας.

Ξεκινάμε από το 1917 που κάηκε σχεδόν όλη η εβραϊκή συνοικία και η Μπενούτα Κοέν είναι έγκυος και την σώζουν οι τσιγγάνοι και την βοηθούν να γεννήσει το παιδί, ενώ κινδυνεύει να το χάσει.

Η Θεσσαλονίκη ονομάστηκε “μάνα του Ισραήλ” λόγω των πολλών Εβραίων. Η Μπενούτα είναι μια ελεύθερη γυναίκα για την εποχή και μορφωμένη, προστατεύει τις κόρες της. Η μία κόρη της ερωτεύεται Χριστιανό. Ο γιος επιλέγει να υπηρετήσει στον ελληνικό στρατό. Αυτή η οικογένεια περνάει πολλά μέχρι να έρθει το Άουσβιτς».

Για τον χαμό του πατέρα της η Ελισάβετ Μουτάφη εξομολογήθηκε πως: «Έχω περάσει πολύ δύσκολη χρονιά. Έχασα τον πατέρα μου κι επειδή του είχα τεράστια αδυναμία αυτό με έχει διαλύσει κυριολεκτικά. Δεν μπορώ να το διαχειριστώ ακόμα. Έχασα και το σκυλάκι μου. Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα μέσα μου. Το παλεύω συνέχεια να το διαχειριστώ, αλλά δεν μπορώ να σας πω ψέματα», υποστηρίζοντας ότι της δίνουν δύναμη η δουλειά της, ο σύζυγός και η οικογένειά της.

Και πρόσθεσε η Ελισάβετ Μουτάφη: «Μέχρι πριν από αρκετό καιρό, κάθε μέρα σηκωνόμουν κι έκλαιγα. Τώρα υπάρχουν κάποια αεράκια που φυσούν και λένε οκ, έχουν επιζήσει πολλοί από τον θάνατο του πατέρα τους. Έχω πολλές φίλες που δυστυχώς έχουν χάσει τον πατέρα τους πολύ νωρίτερα από μένα. Οπότε θα σας πω την αλήθεια, εκεί παίρνω δύναμη και λέω εντάξει μπορείς να επιβιώσεις».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ