Δύο συναυλίες στο περίφημο Olympia του Παρισιού ετοιμάζει ο Enrico Macias

O Enrico Macias είναι ένας σπουδαίος Γάλλος κιθαρίστας και τραγουδιστής εβραϊκής καταγωγής γεννημένος στην Αλγερία. Το πραγματικό του όνομα είναι Gaston Ghrenassia. Ο πατέρας του έπαιζε βιολί σε μία ορχήστρα το μουσικό είδος Ma’luf, που είναι ένα είδος ανδαλουσιανής κλασικής μουσικής, που αναπτύχθηκε παραδοσιακά στην Αλγερία, τη Λιβύη και την Τυνησία. Σήμερα είναι 83 ετών και ξεκίνησε την καριέρα του το 1962. Εχει βγάλει πολλές επιτυχίες, τις σημαντικότερες από τις οποίες θα τις βρείτε στα βίντεο παρακάτω. Εχει κάνει εμφανίσεις και στην Ελλάδα, όπου ήταν επί χρόνια πολύ δημοφιλής. Το 1965 έκανε περιοδεία σε πόλεις της Σοβιετικής Ενωσης με αποκορύφωμα μιά μεγάλη συναυλία μπροστά σε 120.000 κόσμο στο στάδιο της Dinamo Μόσχας. Στην Αμερική το ντεμπούτο του έγινε στο περίφημο Carnegie Hall, όπου έπαιξε το 1968 για πρώτη φορά. Το ’71 επιστρέφει στο Olympia του Παρισιού και στο  Royal Albert Hall του Λονδίνου. Εχει τραγουδήσει στα γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά, εβραϊκά, ελληνικά, τούρκικα, αρμένικα, αράβικα και σε πολλές άλλες διαλέκτους.

Του Ιωσήφ Αβράμογλου

Τώρα ο Enrico Macias ετοιμάζεται για δύο σημαντικές συναυλίες στο περίφημο Olympia του Παρισιού, στις 2 και 3 Απριλίου, οι οποίες είναι ήδη εξ ολοκλήρου προπωλημένες.
Είχα την μεγάλη χαρά να γνωρίσω τον Enrico Macias το 1978, όταν ήμουν νεαρός δημοσιογράφος 19 ετών, στο Porto Hydra. Τότε ο γαλλικός ραδιοφωνικός σταθμός “Europe 1”, είχε κλείσει εξ ολοκλήρου τα δύο ξενοδοχεία που ήσαν δίπλα-δίπλα, το γνωστό Porto Hydra και το Kappa Club.
Και έφερε από τη Γαλλία μία σειρά μεγάλων Γάλλων καλλιτεχνών, για περίπου μιά βδομάδα, οι οποίοι έκαναν διακοπές αλλά συμμετείχαν και σε διάφορες αθλοπαιδείες, παιγνίδια στην άμμο και στην θάλασσα… και όλο αυτό μεταδιδόταν συνεχώς Live από το ραδιόφωνο του Europe 1 στην Γαλλία.
Ανάμεσα στα ονόματα που είχαν συμμετάσχει σε αυτό το πολυήμερο γεγονός ήσαν εκτός από τον Enrico Macias, ο Joe Dassin, o Serge Lama, o Eddie Mitchell, η Jean Manson, o Eddy Barclay, ιδρυτής και ιδιοκτήτης της γαλλικής δισκογραφικής εταιρίας “Barclay”, ο Yves Simon και άλλοι. Από ελληνικής πλευράς είχαν παρευρεθεί η Ρίκα Διαλυνά, η Ελπίδα και ο αδελφός της ο Κώστας Καράλης.
(φωτό04: αριστερά ο Ιωσήφ Αβράμογλου, δεξιά ο Enrico Macias)
(φωτό05: η Ρίκα Διαλυνά με τον Enrico Macias)

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ