Δημήτρης Αρβανίτης: «Ήμουν ο πλέον αυστηρός σκηνοθέτης στην ελληνική τηλεόραση» – «Απέλυσα την κόρη μου γιατί…»

Σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη προχώρησε ο Δημήτρης Αρβανίτης μιλώντας στην Αθηναΐδα Νέγκα και την εκπομπή του Action 24 «Καλύτερα Αργά».

Ο γνωστός σκηνοθέτης παραδέχθηκε μεταξύ άλλων πως ίσως ήταν ο πλέον αυστηρός που πέρασε ποτέ από την ελληνική τηλεόραση εξηγώντας ότι απέλυσε, λόγω καθυστέρησης, μέχρι και την κόρη του.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Αρβανίτης δήλωσε πως «εδώ και τέσσερα χρόνια έχω σταματήσει γιατί σκυλοβαρέθηκα να κάνω τηλεόραση. Ήμουν ίσως ο πιο αυστηρός σκηνοθέτης που πέρασε από την ελληνική τηλεόραση και ο λόγος είναι πολύ συγκεκριμένος. Κατάλαβα πάρα πολύ νωρίς ότι είναι αδύνατον να μπορέσεις να βγάλεις ένα τόσο δύσκολο γύρισμα με τόσα λίγα λεφτά εάν δεν υπάρχει πειθαρχία. Το λέω παντού και δεν ντρέπομαι να το λέω, ήμουν ο πρώτος που απέλυσα την κόρη μου γιατί ήρθε με ένα τέταρτο καθυστέρηση».

«Θέλω να πω ότι, από την άλλη πλευρά, το να έχεις έμπνευση αλλά να μην την πειθαρχία την προσωπική πρώτα να το επιβάλλεις στον εαυτό σου ότι θα το φτιάξεις το έργο και μετά να το επιβάλλεις στους συνεργάτες σου… Ειδικά σε μια χώρα που είναι αλαλούμ. Εκείνες τις εποχές, που τα λεφτά ήταν εξαιρετικά λίγα, δεν είχαμε και πολύ περιθώριο για το γύρισμα. Επίσης, τότε όλοι έλεγαν: «Έλα μωρέ, πάω να παίξω στην τηλεόραση να με μάθει ο κόσμος για να έρχεται να με βλέπει στο θέατρο». Δεν είναι όπως σήμερα που πια το επάγγελμα είναι τόσο καθορισμένο ότι πρέπει να έχει πιο υψηλά standards».

«Τότε για να πετύχεις λίγο παραπάνω και να μπορέσεις να έχεις τηλεθέαση, όσο ήταν δυνατόν, έπρεπε να είσαι εξαιρετικά ισχυρός. Ισχυρογνώμων όμως είναι άλλο και είναι φοβερά επικίνδυνο, όχι. Εγώ είχα πολύ ανοιχτά τα αυτιά μου αλλά έπαιρνα εγώ τις αποφάσεις και έτσι είναι ο σκηνοθέτης. Ο σκηνοθέτης, αν δεν παίρνει την απόφαση, δεν την παίρνει κανένας όπου είναι ένα χάος» συμπλήρωσε, ακόμα, ο Δημήτρης Αρβανίτης στη νέα τηλεοπτική του συνέντευξη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ