Chart Show: Η ιστορία πίσω από το τραγούδι «Κοριτσάκι μου»

Στο «Chart Show» με τους 30 πιο επιτυχημένους Έλληνες τραγουδιστές της τελευταίας δεκαετίας βρέθηκε ο Πέτρος Ιακωβίδης, ο οποίος τραγούδησε τις επιτυχίες του για το κοινό και τους τηλεθεατές.

Στη συνέχεια, ο τραγουδιστής κάθισε με την παρέα της Δέσποινας Βανδή και μίλησε για το ξεκίνημά του, το πώς προέκυψε το τραγούδι κοριτσάκι μου, ενώ αποκάλυψε και τη συμβουλή που του είχε δώσει ο Σταμάτης Σπανουδάκης.

«Έλεγα ότι θέλω ένα τραγούδι που να μπορώ να το λέω με την κιθάρα μου και να βλέπω τον κόσμο να ανάβει αναπτήρες, τα ζευγάρια κλπ. Γύρισα σπίτι, ήταν η αδερφή μου εκεί και της λέω “Μορφούλα ποια είναι η λέξη που σου αρέσει να ακούς;” και μου απαντάει “όταν με λες κοριτσάκι σου” και πήρα την κιθάρα και το έγραψα κατευθείαν», αποκάλυψε.

Η συμβουλή του Σπανουδάκη

«Τότε ήμουν πολύ μικρός. Ήμασταν στον Κουρκούλη και όταν τελείωσε πήγαμε στο καμαρίνι και μου λέει ο Νίκος, “πες ένα τραγούδι στον κ. Σπανουδάκη”. Είπα ένα τραγούδι του Πανταζή τότε και μου είπε “μόλις γυρίσεις στην Καβάλα θα πας να μάθεις ένα μουσικό όργανο. Ένας τραγουδιστής πρέπει να ξέρει μουσική”. Όταν πήγα στην Καβάλα είπα θέλω να μάθω μπουζούκι. Την επόμενη μέρα βρήκα δάσκαλο και ξεκίνησα. Το μπουζούκι ήταν τόσο μεγάλο που το κράταγε από τη μία ο πατέρας μου κι από την άλλη ο δάσκαλος, για να παίξω».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ