Μπροστά από τις λέξεις βρίσκεται ο ΛΕΞ – Η νύχτα που τον έμαθαν όλοι

Ο ΛΕΞ αποτελεί το πρόσωπο των ημερών, καθώς με την συναυλία του το βράδυ της Κυριακής κατάφερε να γίνει γνωστός, όχι μόνο στους χιλιάδες θαυμαστές της μουσικής του αλλά και στο ευρύτερο κοινό. Ακόμη και στο αναγνωστικό κοινό της… Εστίας.

Ο ράπερ πραγματοποίησε μια μεγαλειώδη συναυλία στην Νέα Σμύρνη όταν περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι βρέθηκαν στο γήπεδο του Πανιωνίου για να τον ακούσουν και κατάφεραν με εκατοντάδες  καπνογόνα να βάψουν κόκκινη τη νύχτα στη μεγαλύτερη ραπ συναυλία στην ιστορία της χώρας!

Δείτε το βίντεο της  GREEK HIP HOP EVENTS

Η συναυλία και η πρωτοφανής επιτυχία της ανάγκασαν όλους να ψάξουν να βρουν πληροφορίες για το «φαινόμενο ΛΕΞ» και πολύ περισσότερο να ακούσουν τα τραγούδια του. Οι στίχοι του ΛΕΞ δεν έχουν καμία σχέση με την τραπ και τα όσα έχουν ακουστεί το τελευταίο διάστημα. Τα τραγούδια του αφορούν κοινωνικά θέματα όπως η οικονομική κρίση, τα ναρκωτικά και οι κοινωνικές ανισότητες.

Τα λόγια του είναι σκοτεινά, απαισιόδοξα και μαύρα. Ίσως γι’ αυτό αγγίζει ιδιαίτερα τη νέα γένια που θέλει μέσω της μουσικής να εκφράσει με λόγια την αγανάκτηση της και τους φόβους της για όσα βιώνει.

Ο ΛΕΞ δεν αγαπάει τη δημοσιότητα, χωρίς να είναι σνομπ. Πιστός στον δικό του δρόμο.  Δεν δίνει συνεντεύξεις, δεν κάνει διαφημίσεις, ούτε promo, ενώ δεν κάνει συχνά συναυλίες. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο λογαριασμός του ράπερ  στο Instagram έχει πάνω από 100.000 followers, όμως έχει μόνο ένα ποστάρισμα.

Τα απανωτά sold out

Για πολλούς η μαζικότητα στη συναυλία της περασμένης Κυριακής ήταν κάτι απρόσμενο. Για όσους ξέρουν όμως αυτό ήταν κάτι αναμενόμενο. Αρχικά η ανακοίνωση της συναυλίας προκάλεσε ακαριαίο sold out και ανάγκασε τους διοργανωτές  να αλλάξουν το χώρο τέλεσης της και από το Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας να μεταφερθεί με απανωτό sold out στο γήπεδο του Πανιωνίου στην Νέα Σμύρνη.

Άλλωστε η τελευταία εμφάνιση του 37χρονου ράπερ στην Αθήνα το 2019 είχε καταφέρει να συγκεντρώσει 10.000 θεατές στο θέατρο Πέτρας. Μετά από τρία χρόνια σιωπής, οι 20.000 και πλέον θεατές ήταν κάτι μάλλον αναμενόμενο. Τα σχόλια στα social media οσων βρέθηκαν στη Νέα Σμύρνη ήταν τουλάχιστον αποθεωτικά.

 

Ο ΛΕΞ δεν κρύβεται πίσω από τις λέξεις, αλλά με τα λόγια του και τις ρίμες του βγαίνει μπροστά για να εκφράσει φόβους και ανησυχίες μιας ολόκληρης γενιάς. Η επιτυχία του ανάγκασε ακόμη και την εφημερίδα ΕΣΤΙΑ να ασχοληθεί στο σημερινό της πρωτοσέλιδο (5/7) μαζί του. Από τη δική της ματιά, αλλά όπως και να το δει κανείς είναι μια μεγάλη έκπληξη. Αν και τα σχόλια της μάλλον δεν βρίσκουν σύμφωνους τον ΛΕΞ και το κοινό του.

Εστία

 

«Ταπεινωμένοι και πεινασμένοι αποδοκιμάζουν την δημοκρατία» αναφέρει ο βασικός τίτλος, με τον υπέρτιτλο να αναφέρει: «Με το συμβολικό όνομα ΛΕΞ ένας ερμηνευτής της χιπ χοπ κινητοποιεί τα πλήθη», ενώ ο υπότιτλος λέει: «Πως ένας ράπερ με στίχους για τις αφραγκίες κατάφερε να συγκεντρώσει 20.000 νέους στη Νέα Σμύρνη όταν ένα πολιτικό κόμμα δεν μπορεί να συγκεντρώσει με το ζόρι 2.000 οπαδούς του. Τι μας διαφεύγει».

Στη συνέχεια του κειμένου της στις εσωτερικές σελίδες κάνει σύγκριση του κόσμου που πήγε στην κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη και του Mad Clip, επισημαίνει την άρνηση της νέας γενιάς να εργαστεί σε τουριστικές επιχειρήσεις με εξαντλητικά ωράρια και μισθούς ντροπής, ενώ αναφέρεται και σε μία δημοσκόπηση που το 25% λέει πως η δημοκρατία δεν είναι και το καλύτερο πολίτευμα και πως η δικτατορία έχει κάνει καλά πράγματα στον τόπο. Ίσως σε μια επόμενη συναυλία του δώσει κάποια απάντηση. Πάντως οι θαυμαστές του φρόντισαν να πάρουν θέση μέσα από τα social media.

Από την Θεσσαλονίκη

Ο Αλέξης Λαναράς όπως είναι το πραγματικό όνομά του κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη. Γεννήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 1984 και μεγάλωσε στην περιοχή του Φαλήρου. Ξεκίνησε αρχικά ως γκραφιτάς στους 2G (Good Guys) και το 1999 αποφάσισαν να ασχοληθούν με τη μουσική, δημιουργώντας τα Βόρεια Αστέρια.

Με τα Βόρεια Αστέρια κυκλοφόρησαν 4 δίσκους προτού αποφασίσουν να χωρίσουν οι δρόμοι τους και να ακολουθήσει ο καθένας σόλο καριέρα. Ενδιάμεσα, είχε δημιουργήσει τα Ανάποδα Καπέλα μαζί με ένα άλλο μέλος των Βορείων Αστεριών, τον Μικρό Κλέφτη, κυκλοφορώντας το πρώτο τους άλμπουμ το 2007.

Το 2010 ξεκίνησε σόλο καριέρα. Το 2014 κυκλοφόρησε τον πρώτο σόλο δίσκο του με τίτλο Ταπεινοί και Πεινασμένοι. Το 2018 κυκλοφόρησε το άλμπουμ 2XXX. Πρόσφατα κυκλοφόρησε και ο καινούργιος του δίσκος με τίτλο «Metro».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ