Μπάκιγχαμ: Προσλαμβάνει νομική εταιρεία για τις κατηγορίες κατά της Μέγκαν

Ανεξάρτητη νομική εταιρεία προσέλαβαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για να διενεργήσει ανεξάρτητη έρευνα για τις καταγγελίες κατά της Μέγκαν Μαρκλ, καθώς πρώην υπάλληλοι την κατηγορούν ότι τους άσκησε εκφοβισμό. Την περασμένη εβδομάδα, πριν από την εμπρηστική συνέντευξη της Μέγκαν και του Χάρι στην Όπρα Γουίνφρεϊ, πηγές των Ανακτόρων έλεγαν ότι “το Παλάτι είναι έτοιμο να αντιδράσει με νέες αποκαλύψεις σχετικά με τη συμπεριφορά του ζευγαριού εάν η μοναρχία δεχθεί επίθεση”.

Αυτή η αντίδραση έρχεται καθώς οι “Sunday Times” αναφέρουν ότι σε μία αιφνιδιαστική κίνηση, τα Ανάκτορα αναθέτουν σε ανεξάρτητη νομική εταιρεία να διενεργήσουν έρευνα για τους ισχυρισμούς περί bullying που φέρεται να έκανε η Μέγκαν σε βοηθούς της, εργαζομένους των Ανακτόρων. Ο Τζέισον Ναφ, που εκείνη την εποχή ήταν ο γραμματέας επικοινωνίας των Σάσεξ, είχε υποβάλει καταγγελία κατά της Δούκισσας το 2018 υποστηρίζοντας ότι ανάγκασε δύο προσωπικές βοηθούς σε παραίτηση και υπονόμευσε την αυτοπεποίθηση μιας τρίτης.

Πηγή των Ανακτόρων είπε στους Sunday Times: “Τα πραγματικά χειρότερα περιστατικά δεν έχουν αποκαλυφθεί. Υπάρχουν κάποιες σκληρές ιστορίες να ειπωθούν”. Άλλη πηγή των Ανακτόρων είπε: “Υπάρχουν πολλά που θα μπορούσαν να βγουν στη φόρα”.

Ο εκπρόσωπος της Μέγκαν, νωρίτερα τον μήνα, απαντώντας στους ισχυρισμούς αυτούς είχε πει: “Η Δούκισσα θλίβεται από αυτήν την τελευταία επίθεση στον χαρακτήρα της, ιδιαίτερα όπως κάποιος που έχει γίνει στόχος εκφοβισμού η ίδια και είναι βαθύτατα αφοσιωμένη στη στήριξη εκείνων που έχουν βιώσει πόνο και τραύμα”.

Στο μεταξύ, ο πρίγκιπας Χάρι κατηγορείται για υποκρισία από συμμάχους του πρίγκιπα της Ουαλίας, τποστηρίζοντας ότι ο πατέρας του δεν ξέκοψε από αυτόν, αλλά τον στήριζε οικονομικά μέχρι να βρει τον δρόμο του στην Αμερική. Οι Σάσεξ δεν θα κληθούν να συμμετέχουν στην έρευνα, παρά το γεγονός ότι έγραψαν στο Παλάτι γι’ αυτό. Κατά την έρευνα, θα ληφθούν αποδείξεις από μέλη του προσωπικού, πρώην και παρόντα. Σύμφωνα με τους “Times”, το Παλάτι είναι αποφασισμένο να μην δημοσιοποιήσει την έρευνα ώστε να διαβεβαιώσει όσους συμμετέχουν να νιώσουν άνετα. Φέρεται η έρευνα να ξεκινήσει αμέσως, χωρίς να έχει προθεσμία.

Στο μεταξύ, έγινε γνωστό ότι η Δούκισα του Σάσεξ έγραψε στα Ανάκτορα απαιτώντας να δει έγγραφα, email ή γραπτά μηνύματα σχετικά με τις κατηγορίες εναντίον της για bullying σύμφωνα με τη “The Mail on Sunday”. Σε μία ξεκάθαρη ένδειξη ότι η Δούκισσα είναι έτοιμη να αντεπιτεθεί σ’ αυτό που εκείνη ορίζει ως “εκστρατεία κηλίδωσης”, ανώτατη πηγή των Ανακτόρων επιβεβαίωσε ότι το γραφείο της απέστειλε επιστολή ζητώντας τις αποδείξεις. Σε απάντηση η βασίλισσα διαβίβασε το αίτημα στον πρίγκιπα της Ουαλίας του οποίου οι κοντινότεροι βοηθοί τώρα ερευνούν τα αρχεία.

Οι ισχυρισμοί για εκφοβιστική συμπεριφορά της Μέγκαν έχει εξοργίσει τους Σάσεξ. Οι κατηγορίες ήρθαν στη δημοσιότητα νωρίτερα μέσα στον μήνα από ένα email του Τζέισον Ναφ, τότε εκπροσώπου επικοινωνίας του ζεύγους που διέρρευσε στην εφημερίδα “Times”.

σχολίασε κι εσύ