Αναγνωρίζετε το μωράκι της φωτογραφίας; Είναι γνωστός Έλληνας παρουσιαστής

Το μωράκι της φωτογραφίας, με τα πυκνά μαλλιά, είναι γνωστός Έλληνας δημοσιογράφος και παρουσιαστής.

Αναγνωρίζετε το παιδάκι της φωτογραφίας; – Είναι από τους πιο γνωστούς Έλληνες ηθοποιούς

Της Ελένης Φλισκουνάκη

Καταφέρατε να τον αναγνωρίσετε;

Αναγνωρίζετε το παιδάκι στην φωτογραφία – Έχει παίξει σε πολλές σειρές και παραστάσεις

Στην φωτογραφία βλέπουμε τον Παύλο Σταματόπουλο!

Ποιος είναι ο Παύλος Σταματόπουλος

Ο Παύλος Σταματόπουλος γεννήθηκε στις 22 Ιουλίου του 1974 στο Βέλγιο. Σε ηλικία 9 ετών μετακόμισε με την οικογένειά του στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό ΟΚ! είχε πει για τα παιδικά του χρόνια: “Γεννήθηκα στις Βρυξέλλες, όπου έζησα μέχρι τα 8 μου. Θυμάμαι ότι από παιδί έβλεπα ατελείωτες ώρες τηλεόραση. Όταν μετακομίσαμε στην Ελλάδα, έπαθα πολιτισμικό σοκ. Έφυγα από μια χώρα που είχε είκοσι κανάλια και ήρθα στην Ελλάδα που τότε είχε μόλις δύο και αυτά άνοιγαν το μεσημέρι.

Η μητέρα μου για να εξομαλύνει την κατάσταση μου είπε ότι πήρε μια καινούρια κεραία που θα έπιανε όλα τα κανάλια του Βελγίου. Το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια. Πόσες ώρες πιστεύεις ότι θα χρειαζόταν για να καταλάβω ότι δεν θα πιάσει ποτέ;”.

“Aπό τις Καλόγριες Βρυξελλών βρέθηκα στην Γκράβα”

“Στις Βρυξέλλες πήγαινα σχολείο στις Καλόγριες, ενώ μετακομίζοντας στην Ελλάδα μείναμε στην Κυψέλη και πήγα σχολείο στην Γκράβα. Φαντάσου ότι από τις Καλόγριες Βρυξελλών βρέθηκα στην Γκράβα. 

Παράλληλα, καθότι ήμουν δίγλωσσος, είχα μια περίεργη προφορά στα ελληνικά, η οποία δεν περνούσε απαρατήρητη. Υπήρχαν πειράγματα. Για να καταλάβεις πόσο σημαντική είναι η μνήμη, με θυμάμαι να κάθομαι στο θρανίο και να νιώθω ότι δεν θέλω να βγω στο διάλειμμα γιατί δεν μπορώ να επικοινωνήσω σωστά. Πέρασαν κάποια χρόνια μέχρι να ενσωματωθώ”, είχε πει.

Η πορεία στην δημοσιογραφία

Ξεκινώντας την καριέρα του στην δημοσιογραφία, ο Παύλος Σταματόπουλος ασχολήθηκε με την ενημέρωση. Στην συνέχεια όμως μεταπήδησε στην ψυχαγωγία.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Τηλέραμα, είχε αναφέρει: “Ενώ σπούδαζα δημοσιογραφία έπιασα δουλειά σε ένα οικονομικό περιοδικό, το “Παραγωγικότητα”, το οποίο έβγαζε το Ελληνικό Κέντρο Παραγωγικότητας και όπου είχα στήλη με τα οικονομικά κονδύλια που έπαιρνε η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση (τότε ΕΟΚ), αλλά και πώς τα διαχειριζόταν η χώρα μας.

Αναγκάστηκα να παραιτηθώ , αν και με ενδιέφερε το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, γιατί έπρεπε να υπηρετήσω τη στρατιωτική μου θητεία. Υπηρέτησα ως δόκιμος αξιωματικός και πήρα απολυτήριο ως έφεδρος ανθυπολοχαγός. Η πρώτη μου ενασχόληση με την τηλεόραση ήταν στο Κανάλι 5, δουλεύοντας στα δελτία ειδήσεων και στις ενημερωτικές εκπομπές του σταθμού“.

“Η ψυχαγωγία ήταν αυτό που ήθελα να κάνω”

“Έτσι, έκανα κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ, ελεύθερο πολιτικό, αστυνομικό, πειραϊκό, από όλα σχεδόν τα είδη, εκτός από το αθλητικό, γιατί είμαι πανάσχετος! Μέσα από τα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές κάλυψα από πυρκαγιές και εξεγέρσεις σε σωφρονιστικά ιδρύματα μέχρι και δολοφονίες. 

Ομολογώ ότι δεν περνούσα καλά, γιατί συνειδητοποίησα ότι η ενημέρωση ήταν ένα “ρούχο” που δεν μου ταίριαζε. Με την Ρούλα Κορομηλά έγινε το ξεκίνημά μου στην ψυχαγωγία. Μετά τα “σκληρά” ρεπορτάζ της ενημέρωσης, με το “Μπράβο” της Ρούλας, τα τραγούδια, τα γέλια, τα χορευτικά και τα μπαλέτα έγινε ολοκάθαρο σε μένα ότι η ψυχαγωγία ήταν αυτό που ήθελα να κάνω, είχε προσθέσει.

Ακόμα, είχε σημειώσει:Στη συνέχεια συνεργάστηκα με την Ελένη Μενεγάκη από την οποία όλα τα χρόνια που ήμουν μαζί της δεν σταματούσα να μαθαίνω καινούρια πράγματα, που με “συνοδεύουν” ακόμα στη δουλειά μου, μπροστά αλλά και πίσω από τις κάμερες”.

“Αποφάσισα ότι δεν μπορώ να το κάνω αυτό”

Επίσης σε συνέντευξή του στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά είχε εξομολογηθεί: “Στην εκπομπή περνάω ωραία, ζορίζομαι στο ενημερωτικό κομμάτι, είναι πολύ βαριά θέματα. Η αλήθεια είναι ότι καμιά φορά τα “κουβαλάω” και μετά. 

Είναι ο λόγος που έφυγα από τα δελτία ειδήσεων. Κάλυπτα κάποια στιγμή πριν από χρόνια μια δολοφονία. Κάναμε μια ζωντανή σύνδεση έξω από το σπίτι της μάνας του παιδιού που είχε δολοφονηθεί.

Και ο αδελφός του παιδιού που είχε χαθεί μας είπε “δεν μας σέβεστε;”. Εκεί μου κόπηκαν τα πόδια και εκεί αποφάσισα ότι δεν μπορώ να το κάνω αυτό

Κατά την διάρκεια της καριέρας του έχει συμμετάσχει σε πολλές  ψυχαγωγικές εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης, μεταξύ  αυτών: “Μες στην καλή χαρά”, “Καλοκαίρι Παντού” και “Σπίτι μου, Σπιτάκι μου”. 

“Με την Σίσσυ δεν ταυτιζόμαστε απόλυτα ως άνθρωποι”

Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει στην ψυχαγωγική εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου “Χαμογέλα και πάλι”.  Ο Παύλος Σταματόπουλος και η Σίσσυ Χρηστίδου εκτός από συνεργάτες, είναι κολλητοί φίλοι και κουμπάροι. 

Μιλώντας για την Σίσσυ Χρηστίδου στην συνέντευξή του στο περιοδικό ΟΚ! είχε εξηγήσει: “Με την Σίσσυ, ακόμα κι αν δεν γνωριζόμασταν στη δουλειά και συναντιόμασταν σε ένα άσχετο μέρος, πάλι θα ερχόμασταν κοντά. 

Σκέψου ότι κολλήσαμε τηλεφωνικά. Την πρώτη φορά που την πήρα τηλέφωνο για να της πω ότι θα αναλάβω την εκπομπή (σ.σ. την αρχισυνταξία στο “Μες στην καλή χαρά” στον Alpha), κατάλαβα ότι υπάρχει μια άνεση και ένας κοινός κώδικας. 

Με την Σίσσυ μπορεί να είμαστε πολύ φίλοι, αλλά δεν ταυτιζόμαστε απόλυτα ως άνθρωποι. Έχουμε πολύ έντονες διαφορές. Για εμένα δεν είναι εύκολο να δουλεύω με φίλους γιατί θεωρώ ότι δίνεις λάθος στίγμα.

Η απόφαση του να είμαστε μαζί από την πρώτη χρονιά του “Έλα, χαμογέλα” δεν ήταν εύκολη. Το σκεφτήκαμε καλά και οι δύο. Επειδή έχουμε τους κώδικές μας δεν θέλαμε να φανεί ότι τα λέμε μεταξύ μας και οι άλλοι προσπαθούν να καταλάβουν τι συμβαίνει. Τα πρώτα χρόνια το κοιτάξαμε πολύ αυτό“.

Την  φωτογραφία από την βρεφική του ηλικία την είχε δημοσιεύσει ο ίδιος ο Παύλος Σταματόπουλος στο προφίλ που διατηρεί στο Instagram, στις 23 Ιουλίου του 2021.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ