Αναγνωρίζετε το μωράκι της φωτογραφίας; – Είναι γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός

Το πανέμορφο μωράκι της φωτογραφίας, που απεικονίζεται στην αγκαλιά της μαμάς του, είναι γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός, που έγινε ευρέως γνωστή μέσα από την σειρά του Ant1 «Γυναίκα χωρίς όνομα».

Της Ελένης Φλισκουνάκη

Καταφέρατε να την αναγνωρίσετε;

Ντόρα Μακρυγιάννη

Στην φωτογραφία βλέπουμε την Ντόρα Μακρυγιάννη!

Ντόρα Μακρυγιάννη

Ποια είναι η Ντόρα Μακρυγιάννη

Η Ντόρα Μακρυγιάννη γεννήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου του 1991 στο Αίγιο, όπου και μεγάλωσε. Έχει σπουδάσει οικονομικά και ασφαλιστική, ενώ για κάποιο διάστημα εργαζόταν στο ασφαλιστικό γραφείο του πατέρα της.

Η πορεία στην υποκριτική

Η Ντόρα Μακρυγιάννη ήρθε σε επαφή με τον χώρο της υποκριτικής αρχικά ως μέλος μιας ερασιτεχνικής ομάδας. Στην πορεία πήρε την απόφαση να εργαστεί επαγγελματικά ως ηθοποιός και έτσι σε ηλικία 24 ετών εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, με σκοπό να σπουδάσει υποκριτική. Το 2017 έγινε δεκτή στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, από την οποία αποφοίτησε την άνοιξη του 2018.

Καλεσμένη στην εκπομπή του Φώτη Σεργουλόπουλου και της Τζένης Μελιτά, η Ντόρα Μακρυγιάννη είχε αναφέρει: «Δεν ήθελα καθόλου από μικρή να ασχοληθώ με την υποκριτική. Μπήκα σε μια ερασιτεχνική ομάδα, έκανα κάποιες πρόβες, ανεβάσαμε κάποιες παραστάσεις, ήρθαν τα “Κόκκινα Φανάρια” όπου έκανα τον ρόλο που έκανε η Ελένη Ανουσάκη στην ελληνική ταινία και τρελάθηκα. Τότε είπα “ποιο γραφείο στις 8 η ώρα το πρωί; Μπορώ να πάω για πρόβα;”. Δεν το περίμενα πως θα με πάρουν στο Εθνικό Θέατρο και για αυτό μια εβδομάδα έδινα εξετάσεις παντού».

«Όπου υπήρχε δηλαδή σχολή, τις είχα βάλει κάτω και έδινα. Η πρώτη σχολή που έδωσα εξετάσεις ήταν αυτή του Εθνικού θεάτρου. Πήγα όμως χωρίς καθόλου άγχος γιατί ήμουν σίγουρη ότι δεν θα περάσω. Πήγα, μάλιστα, στο όριο γιατί την επόμενη χρονιά δεν θα μπορούσα ηλικιακά να δώσω εξετάσεις», πρόσθεσε.

Έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο το 2018, πρωταγωνιστώντας στην καθημερινή δραματική σειρά του Ant1 «Γυναίκα χωρίς όνομα». Η σειρά ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη και μέσα από την συμμετοχή της σε αυτή, η Ντόρα Μακρυγιάννη έγινε ευρέως γνωστή.

Επίσης η ηθοποιός έχει συμμετάσχει στις σειρές: «Ήλιος», «Κάνε ότι κοιμάσαι» και «Μετά τη φωτιά».

Κατά την διάρκεια της καριέρας της έχει λάβει μέρος και σε θεατρικές παραστάσεις. Μεταξύ άλλων, έχει συμμετάσχει στις παραστάσεις: «Αντιγόνη», «Αγώνας Νέγρου και Σκύλων» και «Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες».

Η προσωπική της ζωή

Η ηθοποιός κρατά την προσωπική της ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Παρ’ όλα αυτά σε δηλώσεις της έχει μιλήσει για το φλερτ που δέχεται και έχει αποκαλύψει πως είναι από τις γυναίκες που θα κάνουν το πρώτο βήμα.

Συγκεκριμένα είχε πει: «Με φλερτάρουν έξω, αν υποθέσουμε ότι υπάρχει ακόμα φλερτ ανάλογα με το πώς το ξέρουμε, γιατί εγώ νομίζω ότι είμαι από μία άλλη γενιά, κάτι υπάρχει. Είμαι από τις γυναίκες που θα κάνουν το πρώτο βήμα, μου έχει τύχει. Αν με ρωτάς, νομίζω ότι μια γυναίκα μπορεί να δώσει το πράσινο φως και με μια ματιά, δεν χρειάζεται να κάνει και πολλά, αρκεί ο άντρας να καταλάβει ότι το πήρε».

«Στα social media δεν με φλερτάρουν. Μου στέλνουν ωραία κολακευτικά μηνύματα, αλλά μέχρι εκεί. Δεν θα έβγαινα με κάποιον από τα social media. Δεν είμαι αυτής της γενιάς που φλερτάρουν μέσα από τα social media. Αν δεν σε ξέρω, αν δεν τα πούμε από κοντά δεν νομίζω ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο», είχε συνεχίσει.

Ακόμα, η Ντόρα Μακρυγιάννη έχει αναφερθεί και στην κακοποιητική συμπεριφορά που δέχτηκε στα 18 της χρόνια. Καλεσμένη στην εκπομπή της Δανάης Μπάρκα είχε εξομολογηθεί ότι: «Η κακοποιητική συμπεριφορά που δέχτηκα στα 18 μου δεν έχει σταθεί εμπόδιο, αλλά το είδα ως εμπειρία για να πάω μπροστά. Ήταν πολύ δική μου δυνατή θέληση να μη με εμποδίσει να γνωρίσω ανθρώπους και να ξανά ερωτευτώ. Με βοήθησαν οι φίλοι και οι γονείς μου, έκανα και ψυχανάλυση. Είναι η θέληση για τη ζωή, είναι η θέληση να βλέπω τον ήλιο και να λέω “τι ωραίο θαύμα και σήμερα!”».

«Δεν μπορεί να φανταστεί κάθε γυναίκα και κάθε άντρας τι φως μπορεί αν βγάλει από αυτή την εμπειρία όταν την ξεπεράσει. Δεν θα το πιστέψει ούτε ο ίδιος. Θα νιώσει μία δύναμη, μία απελευθέρωση, μία αγαλλίαση… Νιώθεις τέτοια δύναμη που κι αν μόνο λίγο το σκεφτείς, θεωρώ ότι σου δίνει πολύ μεγάλη δύναμη», είχε σημειώσει.

Σχετικά με το ενδεχόμενο ενός γάμου, η ηθοποιός καλεσμένη στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου είχε εξηγήσει: «Ο γάμος δεν είναι ακόμα στο μυαλό μου… Είμαι τυχερή γιατί ούτε οι γονείς μου με πιέζουν σε αυτό το κομμάτι, ούτε εγώ έχω τη νοοτροπία ότι πρέπει να κάνω παιδί γιατί περνάνε τα χρόνια, όταν το θελήσω, θα έρθουν όλα… Δεν έκανα ποτέ μελλοντικά σχέδια γιατί με αγχώνει, σκέφτομαι το τώρα».

Η παιδική φωτογραφία

Την φωτογραφία από την παιδική της ηλικία την είχε ανεβάσει η ίδια η Ντόρα Μακρυγιάννη στο προφίλ που διατηρεί στο Instagram, στις 12 Μαΐου του 2019, με αφορμή την γιορτή της μητέρας.

Στη λεζάντα της ανάρτησης είχε γράψει: «Όσες φωτογραφίες και να βρω, πάντα κοιτάς εμένα και ποτέ τον φακό. Ακόμα σε πιέζουμε να «ποζάρεις» για να φαίνεσαι και εσύ. Αλλά δεν σε νοιάζει. Σε νοιάζει πάντα να είμαστε καλά εμείς, να βγαίνουμε καλά εμείς, να έχουμε φάει εμείς ,να χαμογελάμε εμείς. Σε αγαπάω για όλα αυτά που είσαι, σε αγαπάω σαν μαμά, σε αγαπάω σαν Μάρω. Όσο μεγαλώνω σε καταλαβαίνω και σε αγαπάω ακόμα περισσότερο».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ