Αναγνωρίζετε το αγοράκι της φωτογραφίας; Είναι γνωστός Έλληνας ηθοποιός

Το αγοράκι της φωτογραφίας που ποζάρει χαμογελαστό στον φωτογραφικό φακό, μεγαλώνοντας έγινε ένας από τους πιο επιτυχημένους και δημοφιλείς Έλληνες ηθοποιούς της γενιάς του.

Της Ελένης Φλισκουνάκη

Καταφέρατε να τον αναγνωρίσετε;

Αποστόλης Τότσικας
Πηγή: Instagram/apostolis_totsikas_official

Στην φωτογραφία βλέπουμε τον Αποστόλη Τότσικα!

Αποστόλης Τότσικας
Πηγή: Instagram/apostolis_totsikas_official

Ποιος είναι ο Αποστόλης Τότσικας

Ο Αποστόλης Τότσικας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 10 Ιανουαρίου του 1983 και μεγάλωσε στον Βόλο. Είναι γιος του επίσης ηθοποιού Γιάννη Τότσικα, ενώ έχει έναν αδελφό τον Θανάση, ο οποίος είναι σκηνοθέτης. Τον Απρίλιο του 2018 ο Αποστόλης Τότσικας έχασε τον πατέρα του.

Το 2019 σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο περιοδικό Instyle είχε αναφέρει: «Μεγάλωσα σε επαρχία, όπου τα πράγματα στα 90΄s ήταν κάπως περίεργα σχετικά με το ποιο φύλο υπερέχει. Όταν φέρονταν άσχημα σε μια γυναίκα, θύμωνα. Τις θαυμάζω απίστευτα -ειδικά σε ό,τι αφορά το θέμα της μητρότητας- και πιστεύω πως αυτές είναι το ισχυρό φύλο. Ο πατέρας μου ήταν εκείνος που με συμβούλευε από πολύ μικρό να τις αγαπώ.

Έχει χαθεί στις μέρες μας η καλοσύνη και η απλότητα. Όταν λέω αυτές τις λέξεις, η αλήθεια είναι ότι θυμάμαι τον πατέρα μου. Ζει μέσα μου. Βλέποντας, στην κηδεία του τους ανθρώπους που βρέθηκαν εκεί για να τον τιμήσουν στενοχωρήθηκα. Κατάλαβα πόσο τους κόστισε αυτή η απώλεια. Θυμάμαι σε μια μεγάλη περιοδεία που είχα κάνει με το θέατρο ανά την Ελλάδα, όπου και να πήγαινα, πάντα υπήρχε ένας άνθρωπος που μου μιλούσε για τον πατέρα μου. Σηκώνεις πέτρα και τον βρίσκεις από κάτω. Ήταν φοβερός άνθρωπος. Η χαρά της ζωής. Νομίζω ότι του μοιάζω αρκετά».

Το 2003, αφού αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, ο Αποστόλης Τότσικας ξεκινά την καριέρα του στην υποκριτική συμμετέχοντας στη μεταγλώττιση της ταινίας κινουμένων σχεδίων «Ο Αδελφός μου ο Αρκούδος».

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή της Νάνσυς Ζαμπέτογλου και του Θανάση Αναγνωστόπουλου είχε πει: «Εγώ στη σχολή μπήκα μόλις τελείωσα το σχολείο, 17,5 και βγήκα 20 χρονών. Ήταν πολύ χύμα εποχή. Η αλήθεια είναι πως όλους αυτούς τους καθηγητές που είχα στη σχολή τους ήξερα από πολύ μικρός. Εγώ ήμουν πάντα αντιδραστικός. Στη σχολή δεν είχα τσακωθεί, το έκανα νωρίτερα.

Μου την έδινε το σχολείο, μου την έδινε όλη η φάση. Αλλά μου άρεσαν οι ώρες που περνούσα με τους φίλους μου. Τελείωσα το σχολείο με βαθμό 11,1. Οριακά δεν κόπηκα. Οι γονείς μου δεν γκρίνιαζαν. Το σχολείο είναι κάτι, αλλά δεν είναι και όλα. Είναι το μετά το σχολείο τι γίνεται τελικά και τι θες να κάνεις. Εγώ ήμουν τυχερός που άρχισα να δουλεύω κατευθείαν.

Αντέγραφα όσο χρειαζόταν για να περάσω την τάξη. Μόνο έκλεβα. Νομίζω ότι περισσότερο ήθελαν να με ξεφορτωθούν, παρά να με κρατήσουν. Σίγουρα δεν ήθελα άλλο».

Το ντεμπούτο του στην τηλεόραση το έκανε το 2004 στην σειρά του Alpha «Οι τσιμπάει». Ο ηθοποιός έχει λάβει μέρος σε πολλές σειρές της ελληνικής τηλεόρασης, μεταξύ αυτών: «Τα παιδιά της Νιόβης», «10η εντολή», «Μαζί σου», «Ο πόλεμος των άστρων», «Πίσω στο Σπίτι», «Μπρούσκο», «Παρθένα Ζωή», «Για Πάντα Παιδιά», «Έλα στη θέση μου», «Η Γη της Ελιάς» και «Ηλέκτρα».

Σημαντική είναι και η παρουσία του και στο θέατρο, αλλά και στον κινηματογράφο. Μεταξύ άλλων, έχει συμμετάσχει στις θεατρικές παραστάσεις: «Το φιλί της γυναίκας αράχνης», «Ηλέκτρα», «Ο κύκλος με την κιμωλία», «Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ», «Λεοφωρείον ο Πόθος» και «Ιδιωτικές ζωές».

Δείγμα της δουλειάς του στην μεγάλη οθόνη, είναι οι ταινίες: «Νύφες», «Λούφα και παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο», «Κόκκινος Ουρανός», «Short Fuse» και «The Bachelor».

Εδώ και περίπου 16 χρόνια ο Αποστόλης Τότσικας είναι μαζί με την γνωστή φωτογράφο Ρούλα Ρέβη. Το ερωτευμένο ζευγάρι παντρεύτηκε τον Ιούνιο του 2014 στην Αμερική, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2015 υποδέχθηκαν στον κόσμο τα δίδυμα παιδιά τους, Μιχαήλ – Άγγελο και Ειρήνη – Χρυσή.

Καλεσμένος στην εκπομπή του Θεοχάρη Ιωαννίδη, μιλώντας για την Ρούλα Ρέβη, είχε εξομολογηθεί: «Δεν ξέρω πως θα ήταν η ζωή μου αν δεν υπήρχε η Ρούλα σε αυτή, με υποθέσεις δε λειτουργώ. Αλλά σίγουρα με έχει βοηθήσει πάρα πολύ σε όλους τους τομείς και στη ζωή μου και στη δουλειά μου.

Είναι ένας άνθρωπος που έχει ζήσει τη ζωή από πολύ μικρή έξω από το σπίτι, οπότε μάθαινε μέσα από τη ζωή. Είναι αυτοδίδακτος άνθρωπος. Εγώ ήμουν σε ένα πιο safe περιβάλλον και ήρθε και μου είπε ότι η ζωή είναι έτσι, η αλήθεια, δεν λουφάρουμε εδώ πέρα.

Θεωρώ ότι ήταν σωτήρας στη ζωή μου. Με έσωσε. Με τράβηξε τελευταία στιγμή. Ο τρόπος που αντιμετωπίζει τη ζωή και τους ανθρώπους, αυτή η κατανόηση, η ενσυναίσθηση, που είναι πολύ σπάνια. Μου έμαθε να σκέφτομαι πρώτα πριν πράξω. Πολλά μου έμαθε».

Την φωτογραφία από την παιδική του ηλικία την είχε ανεβάσει ο ίδιος ο Αποστόλης Τότσικας, στο προφίλ που διατηρεί στο Instagram στις 16 Μαρτίου του 2019.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @apostolis_totsikas_official

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ