Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Ο “μύθος” της εμπνέει το Χόλιγουντ – Σταρ που την έχουν υποδυθεί

Το βράδυ της Κυριακής η Έμα Κόριν κατάφερε να διαπράξει έναν άθλο. Αν και σχεδόν μία άγνωστης ηθοποιός, κατάφερε σε μία από τις μεγαλύτερες βραδιές του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, τη βραδιά της τελετής απονομής των Χρυσών Σφαιρών, να νικήσει αδιαφιλονίκητα φαβορί, όπως η Ολίβια Κόλμαν και η Τζόντι Κόμερ και να πάρει σπίτι της τη Χρυσή Σφαίρα Α’ γυναικείου ρόλου για τον ρόλο της ως νεαρή πριγκίπισσα Νταϊάνα, στη σειρά του Netflix, The Crown.

H ίδια, στην ευχαριστήρια ομιλία της δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την αείμνηστη πριγκίπισσα: “Κυρίως, ευχαριστώ τόσο πολύ Νταϊάνα” είπε η 25χρονη Κόριν που υποδύεται την πριγκίπισσα της Ουαλίας στις ηλικίες από 16-28. “Μου έμαθες τη συμπόνοια και την ενσυναίσθηση πέρα από κάθε μέτρο που θα μπορούσα να φανταστώ και εκ μέρους όλων όσοι σε έχουν στην καρδιά τους με τόση στοργή και τόσο πάθους, σε ευχαριστώ”.

Η ισχυρή προσωπικότητα της Νταϊάνα, ο στοργικός χαρακτήρας της, ο ρόλος της, οι φιλανθρωπίες της, η δράση της και κυρίως ο τραγικός χαμός της έχουν υπάρξει παράδειγμα και πρότυπο αλλά και πηγή έμπνευσης για τηλεοπτικές σειρές αλλά και ταινίες που είναι αφιερωμένες στην “πριγκίπισσα του λαού”.

Με αφορμή τη λαμπερή νίκη της Έμα Κόριν, θυμόμαστε ηθοποιούς που έχουν υποδυθεί την Νταϊάνα για τη μικρή και τη μεγάλη οθόνη. Να σημειωθεί ότι η Έμα Κόριν θα αντικατασταθεί από την Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι στις σεζόν 5 και 6 του The Crown.

Η πιο πρόσφατη σταρ που μπήκε στα… παπούτσια της πριγκίπισσας είναι η Κρίστεν Στιούαρτ για την ταινία “Σπένσερ”.

Η Ναόμι Γουάτς προσπάθησε να “συλλάβει” τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα της αείμνηστης Νταϊάνα το 2013 στην ομότιτλη ταινία “Νταϊάνα”.

Η Σερένα Σκοτ Τόμας υποδύθηκε την πριγκίπισσα το 1993 για την τηλεοπτική σειρά “Νταϊάνα: Η αληθινή ιστορία της”.

Η Λέσλι Χάρκορτ έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε για την ταινία του Hallmark το 2011 “Ουίλιαμ και Κάθριν: Ένα βασιλικό ρομάντσο”.

Η Τζούλι Κοξ υποδύθηκε την ερωτευμένη με τον εκπαιδευτή ιππασίας Τζέιμς Χιούιτ, Νταϊάνα στην ταινία “Ερωτευμένη Πριγκίπισσα”.

Η Έιμι Σεκόμπι παρουσιάστηκε στη μεγάλη οθόνη ως “Νταϊάνα: Αφιέρωμα στην πριγκίπισσα του λαού” το 1998.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ