Συγκινεί ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: “Ήταν το alter ego μου, δεν θα ξεπεράσω ποτέ την απώλειά του…”

Του Βασίλη Μπουτζιώτη

Από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος κερδίζει με το σπαθί του πολλές υποκριτικές νίκες. Η μεγαλύτερη νίκη του, όμως, είναι πως έχει στο πλάι του την καλλονή και γλυκύτατη Λίνα Πρίντζου, που εδώ και δέκα χρόνια έχει γεμίσει με ευτυχία τη ζωή του. Τις ημέρες της καραντίνας τις περνούν στο εξοχικό τους στις πανέμορφες Μηλιές του Πηλίου, στο οποίο καταφεύγουν σε κάθε ευκαιρία που τους δίνεται. Από εκεί ο εξαίρετος ηθοποιός μάς μίλησε για το σκηνικό-θρίλερ που επικρατεί στο θέατρο και για τον «Κουρέα της Σεβίλλης», που θα τον φέρει πίσω στη σκηνή, όπως και για τη σύζυγό του, που είναι το φως της ζωής του.

Δεν μπορώ να μην ξεκινήσω την κουβέντα μας από το ότι η υπέροχη Λίνα σου βγήκε για πρώτη φορά να μιλήσει για εσένα στο «Ενώπιος ενωπίω» και σε χαρακτήρισε ως τον δικό της Αγιο Βασίλη!

Ηταν μεγάλη η έκπληξη που ένιωσα όταν βγήκε το βίντεό της στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, όπου βρέθηκα καλεσμένος. Δεν το είχε ξανακάνει ποτέ, δεν μου το είχε πει και ήταν τεράστια η έκπληξη, αλλά και η χαρά μου φυσικά! Οπως και η συγκίνησή μου, όπως είδατε όλοι. Μοιραζόμαστε μια γλυκιά ζωή, έχουμε εκφράσει ο ένας στον άλλο όσα νιώθουμε, αλλά δημοσίως εκείνη το έκανε πρώτη φορά! Είχα μουδιάσει, πρέπει να σου πω. Δεν ήξερα ποιοι θα μιλήσουν και, όταν είδα τη Λίνα, δεν το πίστευα. Ηταν υπέροχο δώρο!

Πρόδωσε και ένα μυστικό σας στο βίντεο αυτό: παντρευτήκατε στη Βενετία, προκειμένου να γλιτώσεις το τριήμερο γλέντι που θα έκανε, αν ο γάμος γινόταν στην Αετοράχη, στα Γιάννενα…

Ολα τα πρόδωσε (γελά). Και έτσι… γκρεμίστηκε ο μύθος για τον γάμο στη Βενετία! Καλύτερα, όμως, γιατί κάποιοι θα πίστεψαν πως την… ψωνίσαμε και αποφασίσαμε να κάνουμε τον γάμο εκεί (γελά). Πάντως, ήταν υπέροχο όλο το «σκηνικό».

Πες μου τι αγαπάς και τι σε τρελαίνει στη Λίνα.

Θα σου πω τι αγαπώ σε εκείνη, γιατί έρχονται άγιες ημέρες (γελά). Λατρεύω τα καλοσυνάτα μάτια της, τον τρόπο που σκέφτεται και βοηθά όλο τον κόσμο, τη μεγάλη της καρδιά, τη μοναδικότητά της. Δύσκολα μπορεί κανείς να βρει τόσο ξεχωριστό και συναρπαστικό ταίρι όπως η Λίνα και αισθάνομαι αληθινά τυχερός που την έχω.

Στο ίδιο βίντεο η Λίνα είπε ότι είσαι ταγμένος στην αισιοδοξία και στο φως. Είσαι αισιόδοξος;

Πάντα, ακόμα και στις πιο δύσκολες και άγριες στιγμές, αναζητώ το φως και προχωρώ σε αυτό.

Το δικό του φως είχε στη ζωή σου ο ηθοποιός Βαγγέλης Χατζηνικολάου, που έφυγε νωρίς…

Ηταν το alter ego μου ο Βαγγελάκης. Φίλος καρδιάς εδώ και 25 χρόνια. Μεγάλο ταλέντο, αγωνιζόταν για τους αδύναμους και ήταν ένας επαναστάτης με ουσία. Δεν θα ξεπεράσω ποτέ την απώλειά του. Ηταν ένα «ακριβό» πλάσμα.

Πώς διαχειρίζεσαι το κεφάλαιο «απώλεια»;

Δύσκολα. Προσπαθώ, όμως. Το παλεύω, γιατί η ζωή προχωρά και πρέπει να προχωρά, με εμάς να κουβαλάμε μέσα μας όσους αγαπήσαμε πολύ

Πάμε σε κάτι άλλο. Εχεις ξεκινήσει πρόβες εδώ και καιρό για τον «Κουρέα της Σεβίλλης» και ακόμα περιμένετε το «πράσινο φως» για να αρχίσετε.

Είναι μια πολύ δύσκολη εποχή – και για το θέατρο. Ναι, κάναμε πρόβες, προχωρήσαμε πολύ, αλλά μας «πάγωσε», όπως όλους, το περίφημο lockdown και περιμένουμε το «πράσινο φως», που λες, με μεγάλη αγωνία και λαχτάρα. Ο κλάδος μας έχει χτυπηθεί πολύ άσχημα και η πολιτεία μάς γυρνά την πλάτη. Είναι τραγική η κατάσταση. Πολλοί συνάδελφοι είναι στα όρια της ανέχειας και δυσκολεύουν όλο και περισσότερο τα πράγματα. Η απαξίωση του πολιτισμού είναι αχαρακτήριστη! Οι πολιτικοί κάνουν πως δεν υπάρχουμε και η αλήθεια είναι ότι δεν πήγαιναν -οι περισσότεροι- στα θέατρα, άρα δεν γνωρίζουν ότι δεν ψυχαγωγούμε απλά το κοινό, αλλά του ανοίγουμε δρόμους μέσα από μεγάλα κείμενα και σπουδαίους συγγραφείς για να δει πράγματα που μπορεί να μην είχε δει. Το θέατρο ουσίας προσφέρει δυνατά μηνύματα ζωής. Είναι λειτούργημα το θέατρο και ως τέτοιο πρέπει να το δουν και να το στηρίξουν με θέρμη.

Σου έχει λείψει η επαφή με το κοινό, Βασίλη;

Πάρα πολύ. Ελειπα ένα διάστημα ετοιμάζοντας τη νέα μου ταινία, που μπήκε κι αυτή στον «πάγο», και με το που ετοιμαζόμουν να βγω στο σανίδι, ήρθε το lockdown. Μου λείπουν η επικοινωνία με τον κόσμο, η επαφή μας, η τελετουργία της παράστασης. Ελπίζω να έρθουν οι καλύτερες ημέρες που περιμένουμε και να κάνουμε πρεμιέρα.

Τίνος ιδέα ήταν να γίνει ο «Κουρέας»; Της εξαιρετικής Σοφίας Σπυράτου, με την οποία δεν είχα συνεργαστεί έως τώρα και την οποία έχω λατρέψει. Είναι ένα ωραίο αερικό η Σοφία. Αγαπά με πάθος αυτό που κάνει, αγαπά τους συνεργάτες της, δίνει σημασία και στην παραμικρή λεπτομέρεια και ξέρει να φτιάχνει ομάδες. Δεκαεπτά άτομα είμαστε και νιώθουμε σαν να είμαστε χρόνια φίλοι. Απολαμβάνω το «πάντρεμά» μας και βλέπω ότι η σχέση μας αυτή θα οδηγηθεί σε μια φιλία διαρκείας. Είναι υπέροχη!

Εχεις συμπρωταγωνιστή τον Φάνη Μουρατίδη…

Με αυτόν έχουμε ξεπεράσει τη φιλία διαρκείας κι έχουμε γίνει «συγγενείς». Τον νιώθω σαν αδελφό μου. Από το 2005, που κάναμε μαζί την ταινία «Πέντε λεπτά ακόμα», δουλεύουμε πολύ συχνά μαζί και απολαμβάνω την καλοσύνη του. Αγαπιόμαστε πολύ.

Μαζί σας, στον ρόλο της Ροζίνας, η Νίκη Βακάλη…

Ψάχναμε για καιρό την κατάλληλη ηθοποιό για τον ρόλο και τη βρήκαμε στο πρόσωπο της εξαιρετικής αυτής νεαρής ηθοποιού, που, ενώ έχει κάνει σινεμά και τηλεόραση, δεν είχε κάνει θέατρο και το κάνει τώρα μαζί μας με έναν αληθινά υπέροχο ρόλο.

Πάμε να μου πεις τα της υπερπαραγωγής αυτής που γίνεται από τη Θέαμα Ακροπόλ, Βασίλη…

Είναι μια μεγάλη υπερπαραγωγή και χαίρομαι για την πρώτη μου συνεργασία με τους αδελφούς Τάγαρη και τον Γιαννούζο Δεμέστιχα. Η Σοφία Σπυράτου στήνει μια παράσταση κωμική, φασαριόζικη και ονειροπόλα, ενσωματώνοντας σύγχρονα στοιχεία και ταξιδεύοντας τον θεατή μέσα από την καινούργια μετάφραση-διασκευή της Λουίζας Μητσάκου με μια γλώσσα σημερινή. H μουσική, από τα γνωστά σε όλους θέματα του Ροσίνι έως τις πρωτότυπες μελωδίες του Μιλτιάδη Παπαστάμου, τονίζει τον χαρακτήρα της παράστασης. Τα σκηνικά και τα κοστούμια του Μανόλη Παντελιδάκη ισορροπούν έξοχα ανάμεσα στο κλασικό και το σύγχρονο.

Εσύ είσαι ο περίφημος Φίγκαρο λοιπόν…

Ο Φίγκαρο που μπαίνει ανάμεσα στη διαμάχη του γερο-Ντοτόρε Μπαρτόλο και του νεότερού του κόμη Αλμαβίβα, οι οποίοι μάχονται για το ποιος θα καταφέρει να παντρευτεί την πανέμορφη Ροζίνα. Παρά τις μάταιες προφυλάξεις του Μπαρτόλο, ο Φίγκαρο με τα πανέξυπνα τεχνάσματά του καταφέρνει να κερδίσει ο αριστοκράτης κόμης Αλμαβίβα την πανέμορφη Ροζίνα και, ως εκ τούτου, στο τέλος να νικήσει ο έρωτας.

Τι ωραίο που είναι να νικά ο έρωτας και στη ζωή.

Μερικές φορές συμβαίνει. Και είναι πολύ ωραίο!

Ραντεβού λοιπόν στο θέατρο «Ακροπόλ», Βασίλη.

Υγεία να έχουμε και όλα θα γίνουν! Αμεσα ή λίγο αργότερα, όλα θα γίνουν! Γι’ αυτό και το έχουμε αφήσει και εμείς «φλου» λέγοντας αστειευόμενοι: «Στην καλύτερη, θα ανοίξουμε τέλη του 2020. Διαφορετικά, ή στις αρχές, ή στα μέσα, ή στα τέλη του 2021». Ολα θα γίνουν – καλά να είμαστε, Βασίλη μου…

Αρα, για το καλοκαίρι δεν έχεις κλείσει κάτι άλλο;

Οχι, γιατί είναι όλα ανοιχτά. Μπορεί να δείτε τον «Κουρέα της Σεβίλλης» σε θερινή περιοδεία. Θα περάσει και αυτό με την COVID-19, όπως όλα.

Πηγή: Reallife

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ