Πώς ο μαύρος διαδηλωτής γλίτωσε τον λευκό ακροδεξιό από την οργή του πλήθους – Συγκλονίζουν οι εικόνες

Στη δημοσιότητα έρχονται φωτογραφίες που αποκαλύπτουν τι ακριβώς συνέβη πριν από τη σωτήρια επέμβαση ενός μαύρου ακτιβιστή στο Λονδίνο, ο οποίος σήκωσε στον ώμο του τον λευκό ακροδεξιό και τον κουβάλησε μακριά από το εξαγριωμένο πλήθος που διαδήλωνε για τα δικαιώματα των μαύρων στον απόηχο της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ.

Ιστορική είναι πλέον αυτή η φωτογραφία όπου ο μαύρος ακτιβιστής που συμμετείχε στη διαδήλωση για το κίνημα #BlackLivesMatter διέσωσε τον λευκό εξτρεμιστή, που διαδήλωνε υπέρ των αγαλμάτων στον σταθμό Βατερλό στο Λονδίνο, το Σάββατο. Τώρα έρχονται νέες φωτογραφίες που δείχνουν τις στιγμές που διαδραματίζονταν στιγμές πριν από τη σωτήρια επέμβαση.

Ο λευκός άνδρας είχε σηκώσει το χέρι του κατά των αντιρατσιστών που διαδήλωναν, όταν απομακρύνθηκε και βρέθηκε εγκλωβισμένος στο πλήθος που έδειχνε απειλητική διάθεση προς το μέρος του. Ο άνδρας έχει πέσει στο έδαφος παλεύοντας με άλλους, σε έναν καβγά που ξέσπασε όταν ακούστηκε το “γ@@@@@ε το Black Lives Matter” με αποτέλεσμα να συγκρουστούν οι ακροδεξιοί με τους διαδηλωτές υπέρ των μαύρων ζωών και με αστυνομικούς. Ο Πάτρικ Χάτσινσον επενέβη, άρπαξε τον χτυπημένο άνδρα στον ώμο του και τον έβγαλε σώο από το εξαγριωμένο πλήθος σε μια στιγμή που έμεινε στην ιστορία και έδωσε μάθημα ανθρωπιάς και πολιτισμού, ενώ από τις φωτογραφίες που δημοσιεύονται γίνεται εύκολα αντιληπτό πόσο κινδύνευε η ζωή του σε διαφορετική περίπτωση.

Οι φωτό από την Daily Mail

Δείτε το βίντεο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ