• Η ζωή του όλη...

  12:41 μμ, Τρίτη 17 Απρ 2012 12:41 μμ, Τρίτη 17 Απρ 2012

  Ο Δημήτρης Μητροπάνος ήταν ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες που πέρασαν ποτέ από την ελληνική μουσικη σκηνή.

  Ένας λεβέντης με φωνή που δεν άφηνε κανέναν ασυγκίνητο, με έναν ήχο που συνόψιζε το πάθος, τη χαρά, τον ελληνικό καημό.

  Ο Δημήτρης Μητροπάνος γεννήθηκε στις 2 Απριλίου 1948, στο χωριό Αγ. Μονή, στα Τρίκαλα. Από μικρή ηλικία, ήταν αυτός που προσπαθούσε να στηρίξει οικονομικά την οικογένειά του...Από μικρό παιδάκι, δούλευε σερβιτόρος στην ταβέρνα του θείου του και ύστερα στις κορδέλες κοπής ξύλων.

  Μέχρι και τα 16 του, νόμιζε ότι ο πατέρας του είχε σκοτωθεί στον ανταρτοπόλεμο. Έπρεπε να περάσουν 13 χρόνια ακόμη, για να τον γνωρίσει.

  Όταν αποφασίζει να έρθει στην Αθήνα η ζωή του θα αλλάξει ολόκληρη. Η μοίρα τον προόριζε να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες τραγουδιστές.

  Πριν ακόμα τελειώσει το γυμνάσιο, αρχίζει να τραγουδά.

  Στο δρόμο του βρίσκεται ο μεγάλος Γρηγόρης Μπιθικώτσης και ο Γιώργος Ζαμπέτας. Δούλεψε δίπλα στον Γιώργο Ζαμπέτα και αργότερα δήλωσε γι' αυτόν: " Ο Ζαμπέτας είναι ο μόνος άνθρωπος στο τραγούδι, που με βοήθησε χωρίς να περιμένει κάτι...Με όλους τους υπόλοιπους συνεργάτες μου, κάτι πήρα, κάτι έδωσα".

  Το 1967 στη ζωή του μπαίνει ο Μίκης Θεωράκης και ο Δημήτρης Μητροπάνος ερμηνεύει τη "Ρωμιοσύνη" και το "Άξιον εστί".

  Οι μεγάλες συνεργασίες συνεχίζονται με μεγάλους δημιουργούς, στιχουργούς και συνθέτες. Ο Γιώργος Κατσαρός, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Δήμος Μούτσης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Χρήστος Νικολόπουλος,ο Γιάννης Σπανός, ο Μάριος Τόκας, ο Σταμάτης Κραουνάκης ήτα�� μόνο μερικοί από αυτούς που έντυσαν την υπέροχη φωνή του με στίχους και μουσική...

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα