Γαβράς: Οι Χρυσαυγίτες είναι βάρβαροι

Γαβράς: Οι Χρυσαυγίτες είναι βάρβαροι

“Αυτοί οι άνθρωποι είναι βάρβαροι. Κάθε χώρα έχει τους βάρβαρους της. Κάθε φορά που υπάρχει μια κρίση, αυτοί μεγαλώνουν. Είναι δολοφόνοι. Χάρηκα που έμαθα ότι η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα”. Για το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής, την πολιτική αντιμετώπισή της, αλλά και το γεγονός ότι υπήρξε και ο ίδιος μετανάστης μίλησε ο διεθνής Έλληνας σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, σε συνέντευξή του στο “Greek Hollywood Reporter” από το Λος Άντζελες, όπου παρευρέθηκε σε ειδική προβολή της ταινίας του “Το τσεκούρι”.

Ο οσκαρικός 70χρονος δημιουργός δεν δίστασε, μάλιστα, να απαντήσει σε ερώτηση για το αν θα σκηνοθετούσε μια ταινία με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και όσα συμβαίνουν στη χώρα μας, όπως είχε κάνει με το περίφημο “Ζ” το 1969 και τη δολοφονία του βουλευτή Γρηγόρη Λαμπράκη.

Ερωτηθείς για τη βιαιότητα με την οποία η Χρυσή Αυγή αντιμετωπίζει τους μετανάστες, ο κ. Γαβράς απάντησε: “Είναι και αυτοί άνθρωποι και πρέπει να τους σεβόμαστε. Είμαι και εγώ μετανάστης στη Γαλλία και ξέρω πόσο δύσκολο είναι, αν και με αποδέχθηκε ο γαλλικός λαός”. 

Έχοντας σκηνοθετήσει πλήθος ταινιών με διεισδυτική ματιά, ο κ. Γαβράς μιλώντας για το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής τόνισε: “Η λύση δεν είναι να αρχίσουμε να πυροβολούμε αυτούς τους ανθρώπους, αλλά να διδάξουμε στους Έλληνες ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν τη λύση στα προβλήματά τους, ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι ψεύτικοι και ότι δεν μπορούν να λύσουν τα πρόβλήματα της Ελλάδας”.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ