Ζούκερμπεργκ: Ήμουν κι εγώ στόχος εξτρεμιστών

Σε μία συγκλονιστική αποκάλυψη προχώρησε ο ιδρυτής του Facebook, με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση στο στο Charlie Hebdo

“Πριν από μερικά χρόνια, ένας εξτρεμιστής από το Πακιστάν έδωσε αγώνα για να με καταδικάσει σε θάνατο, επειδή το Facebook δεν απαγορεύει την ανάρτηση περιεχομένου που προσβάλλει τον Μωάμεθ” έγραψε χαρακτηριστικά o Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Και συνέχισε: “Το μελετήσαμε αυτό γιατί οι διαφορετικές φωνές – ακόμη και αν μερικές φορές είναι επιθετικές- μπορεί να κάνουν τον κόσμο ένα καλύτερο και πιο ενδιαφέρον μέρος. Το Faceboοk ήταν πάντα ένα μέρος όπου άνθρωποι από όλο τον κόσμο μοιράζονται τις απόψεις και τις ιδέες τους. Ακολουθούμε τους νόμους κάθε χώρας, αλλά ποτέ δεν επιτρέπουμε μια χώρα ή μια ομάδα ανθρώπων να υπαγορεύουν σε άλλους το τι θέλουν να μοιραστούν με όλο τον υπόλοιπο κόσμο.

Ωστόσο, όντας προβληματισμένος από την επίθεση στο Charlie Hebdo και με βάση τη δική μου εμπειρία από τον εξτρεμισμό, αυτό είναι που πρέπει όλοι να καταδικάσουμε- μια ομάδα εξτρεμιστών που προσπαθεί να φιμώσει τις φωνές και τις απόψεις των άλλων σε όλο τον κόσμο.

Δεν θα επιτρέψω αυτό να συμβεί στο Facebook. Εχω δεσμευτεί για τη δημιουργία ενός μέσου όπου θα μπορείτε να μιλάτε ελεύθερα χωρίς το φόβο της βίας.

Η σκέψη μου είναι στα θύματα και στις οικογένειές τους, το λαό της Γαλλίας αλλά και σε όλους τους ανθρώπους στον κόσμο οι οποίοι επιλέγουν να μοιραστούν τις ιδέες τους, ακόμη και αν αυτό χρειάζεται θάρρος» #JeSuisCharlie

 Διαβάστε επίσης

Γαλλία – Αυτοί είναι οι ύποπτοι για τη δολοφονία της αστυνομικού

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ