Ζητείται οδηγός για το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο – Το απαραίτητο προσόν που πρέπει να έχει

Τον άνθρωπο που θα οδηγήσει το γρηγορότερο αυτοκίνητο του κόσμου αναζητεί η ομάδα πίσω από το Bloodhound, το πυραυλοκίνητο όχημα που είναι κατασκευασμένο για να πιάνει τα 800 μίλια την ώρα.

“Αυτή η μοναδική ευκαιρία θα προσελκύσει παθιασμένα και εξειδικευμένα άτομα που είναι έτοιμα να ξεπεράσουν τα όρια της ταχύτητας και να γίνουν μέρος της ιστορίας, καθώς θα πιλοτάρουν το ταχύτερο αυτοκίνητο στη Γη”, αναφέρει η ομάδα του Bloodhound. Βέβαια δεν αρκεί κάποιος να θέλει και να μπορεί να οδηγήσει ένα αεριωθούμενο υπερηχητικό αυτοκίνητο. Πρέπει να έχει και τον κατάλληλο χορηγό από πίσω. Χωρίς αυτόν δεν μπορεί να υποβάλλει αίτηση.

Το αυτοκίνητο Bloodhound έχει κατασκευαστεί για να φτάνει τα 800 μίλια/ώρα – μια ταχύτητα που θεωρητικά θα του επέτρεπε να φτάσει στο Αμπερντίν από το Λονδίνο σε λιγότερο από 30 λεπτά, γράφει η MailOnline. Τροφοδοτείται από έναν κινητήρα αεροπλάνου Rolls-Royce EJ200 Eurofighter Typhoon και έναν πυραυλοκινητήρα από έναν προμηθευτή που έχει συνεργαστεί με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος. Διαθέτει επίσης τροχούς από συμπαγές αλουμίνιο σχεδιασμένους να αντέχουν στις καταπονήσεις που προκαλεί το ταξίδι με υπερηχητικές ταχύτητες.

Ο γενικός στόχος είναι να ξεπεραστεί το σημερινό παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας εδάφους (LSR) των 763,035 μιλίων/ώρα, το οποίο είχε επιτευχθεί πριν από 20 χρόνια.  Το 2019, το αυτοκίνητο έφτασε ταχύτητες 628 km/h κατά τη διάρκεια μιας εντυπωσιακής δοκιμής στην έρημο Kalahri. Ωστόσο, το πρόγραμμα εκείνο σταμάτησε την επόμενη χρονιά λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.
Τώρα, το πρότζεκτ Bloodhound επιστρέφει κι έχει ξεκινήσει να ψάχνει νέο οδηγό. “Καθώς συνεχίζουμε να συγκεντρώνουμε τα απαιτούμενα κεφάλαια για να ορίσουμε ένα νέο LSR, ο διορισμός ενός νέου οδηγού θα προσθέσει νέο ενθουσιασμό στο έργο”, γράφει στην ιστοσελίδα της η Bloodhound.

“Θα δώσει τη δυνατότητα στον κόσμο να παρακολουθήσει το ταξίδι ενός νέου οδηγού και να λάβει άμεση ανατροφοδότηση από κάποιον που δεν έχει οδηγήσει ποτέ σε ταχύτητες LSR”. Είναι οι ταχύτητες ρεκόρ που μπορούν να αναπτυχθούν στην Γη.  Όπως είναι αναμενόμενο, η προσπάθεια κατάρριψης του ρεκόρ θα συνοδεύεται από ένα βαρύ τίμημα. Η όλη επιχείρηση αναμένεται να κοστίσει το ιλιγγιώδες ποσό των 12 εκατομμυρίων λιρών.

Ο βαρύς όρους

Ενώ η Bloodhound θα καλύψει ένα μέρος αυτού του λογαριασμού, λέει ότι ο οδηγός θα πρέπει να “φέρει την υπόλοιπη χρηματοδότηση”.  Και η απαίτηση, ο όρος, να βρεθεί χορηγός, αλλά και το ποσό, μπορεί να ακούγονται υπερβολικά , αλλά στην πραγματικότητα είναι αρκετά συνηθισμένα στην Formula 1. Το σίγουρο είναι ότι οι άνθρωποι δεν ψάχνουν για οδηγό, αλλά για χρηματοδότη. Για παράδειγμα, ο πατέρας του Lance Stroll κατέβαλε 80 εκατομμύρια δολάρια (65 εκατομμύρια λίρες) το 2017 για να βοηθήσει τον 18χρονο γιο του να εξασφαλίσει μια θέση στη Formula 1 με τη Williams F1.

Μόλις εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση, η Bloodhound λέει ότι είναι “εξαιρετικά σίγουρη” ότι θα επιτύχει το LSR. ‘Η ομάδα, η πίστα και το αυτοκίνητο έχουν ήδη αποδειχθεί κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας σε υψηλές ταχύτητες (όπου πετύχαμε 628 μίλια/ώρα)’, πρόσθεσε.  ‘Το μόνο εμπόδιο που στέκεται στο δρόμο μας είναι η συγκέντρωση της απαιτούμενης χρηματοδότησης’.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ