Το «ευχαριστώ» της Μόνικα Μπελούτσι: Αποθέωση στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης – Τιμήθηκε με τον «Χρυσό Αλέξανδρο»

Σε ένα άκρως τιμητικό κλίμα η Ιταλίδα σταρ του Χόλιγουντ, Μόνικα Μπελούτσι βραβεύτηκε με τον «Χρυσό Αλέξανδρο» στο πλαίσιο του 64ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Η ηθοποιός παρέλαβε το τιμητικό βραβείο της στην κατάμεστη αίθουσα του «Ολύμπιον», για τη συνολική της προσφορά στον κινηματογράφο.

Μόνιμα Μπελούτσι

Το βραβείο παρέδωσε στη Μόνικα Μπελούτσι ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος την καλωσόρισε στα ιταλικά, τιμώντας την καταγωγή της.

Μόνιμα Μπελούτσι

Η ίδια, εμφανώς συγκινημένη παρέλαβε το βραβείο ευχαριστώντας στα ελληνικά για την τιμητική διάκριση. «Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στην Μαρία Κάλλας, η οποία αποτέλεσε πηγή έμπνευσής μου» είπε η Μόνικα Μπελούτσι και το κοινό την αποθέωσε.

Η εκθαμβωτική, επίσημη προσκεκλημένη του 64ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, λίγες ώρες μετά την συνέντευξη Τύπου «έλαμψε» για δεύτερο βράδυ στο κόκκινο χαλί του Κινηματογράφου «Ολύμπιον», όπου παρευρέθηκε πριν την ειδική προβολή της αριστουργηματικής «Μαλένας» του Τζουζέπε Τορνατόρε, ταινία ωδή στη γυναικεία ψυχογραφία, η οποία την καθιέρωσε στο διεθνές υποκριτικό στερέωμα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ