Ζελένσκι σε Μπάιντεν: Να σταματήσουμε τον εισβολέα το συντομότερο δυνατόν

Νέα τηλεφωνική συνομιλία είχε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον Τζο Μπάιντεν, με φόντο τις δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία. Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας, που διήρκεσε περίπου 30 λεπτά, ο Ουκρανός πρόεδρος κάλεσε τον Αμερικανό πρόεδρο να “σταματήσουμε τον εισβολέα το συντομότερο δυνατόν”.

“Μόλις συνομίλησα με τον Αμερικανό πρόεδρο (…) Πρέπει να σταματήσουμε τον εισβολέα το συντομότερο δυνατό”, έγραψε στο Twitter ο Ζελένσκι. “Σας ευχαριστούμε για τη στήριξή σας”, πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος στην ανάρτησή του.

Κατά τη συνομιλία τους, οι δύο πρόεδροι συζήτησαν κυρίως για τις κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας και τη βοήθεια που παρέχουν οι ΗΠΑ και άλλες χώρες στην Ουκρανία σε θέματα άμυνας, πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, σχολίασε ότι η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών είχε διάρκεια περίπου μισής ώρας.

Ο Λευκός Οίκος για την τηλεφωνική συνομιλία Ζελένσκι-Μπάιντεν

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Λευκού Οίκου, αναφέρει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος συνομίλησε με τον Ουκρανό ομόλογο του “για να συζητήσει τη συνεχιζόμενη υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ουκρανία, καθώς αμύνεται ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα”.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν υπογράμμισε τη διαρκή βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής υποστήριξης και της ανθρωπιστικής βοήθειας. Οι ηγέτες συζήτησαν πώς οι Ηνωμένες Πολιτείες, μαζί με τους Συμμάχους και τους εταίρους, εργάζονται για να καταστήσουν υπεύθυνη τη Ρωσία, μεταξύ άλλων με την επιβολή κυρώσεων που έχουν ήδη αντίκτυπο στη ρωσική οικονομία.

Οι ηγέτες συζήτησαν την κλιμάκωση των επιθέσεων από τη Ρωσία σε τοποθεσίες που χρησιμοποιούνται από πολίτες στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένου του σημερινού βομβαρδισμού κοντά στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος, στην περιοχή του Μπάμπι Γιαρ.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ