Ζελένσκι: Για 25η ημέρα οι Ρώσοι ψάχνουν στην Ουκρανία τους «Ναζί» που επινόησαν – ΒΙΝΤΕΟ

«Για 25η ημέρα οι Ρώσοι ψάχνουν μάταια στη χώρα μας τους “Ναζί” που επινόησαν και από τους οποίους δήθεν ήθελαν να προστατέψουν τον λαό μας» αναφέρει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε ομιλία του προς τον λαό της Ουκρανίας το βράδυ της 21ης Μαρτίου.

Και συνέχιζει: «Ψάχνουν και δεν βρίσκουν και τους Ουκρανούς που θα τους υποδεχόντουσαν με λουλούδια. Και το πιο σημαντικό. Ο ρωσικός στρατός δεν μπορεί να βρει τρόπο να επιστρέψει στο σπίτι του. Γι’ αυτό οι στρατιώτες μας τους βοηθούν στο δρόμο προς την κρίση του Θεού, εκεί οπού θα λάβουν μια άξια τιμωρία».

«Στην πολιορκημένη Μαριούπολη, ρωσικά αεροσκάφη έριξαν βόμβα στη σχολή καλών τεχνών. Εκεί υπήρχαν περίπου 400 άμαχοι και όχι στρατιωτικές θέσεις. Εκεί κρυβόντουσαν από τους βομβαρδισμούς κυρίως γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι, οι οποίοι βρίσκονται κάτω από τα ερείπια και δεν γνωρίζουμε πόσοι είναι ζωντανοί αυτή τη στιγμή. Αλλά ξέρουμε ότι σίγουρα θα καταρρίψουμε τον πιλότο που έριξε αυτή τη βόμβα. Όπως έχουμε ήδη καταρρίψει σχεδόν εκατό άλλους παρόμοιους μαζικούς δολοφόνους» ανέφερε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

Ζελένσκι στο CNN: “Χωρίς διαπραγματεύσεις, δεν θα σταματήσουμε τον πόλεμο”

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επανέλαβε ότι είναι “έτοιμος για διαπραγματεύσεις” με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, λέγοντας ότι “χωρίς διαπραγματεύσεις, δεν θα σταματήσουμε τον πόλεμο” που κάνει η Ρωσία στην Ουκρανία, σε συνέντευξη που μεταδόθηκε σήμερα από το CNN.

“Είμαι έτοιμος για διαπραγματεύσεις με (τον Βλαντίμιρ Πούτιν). Είμαι έτοιμος τα τελευταία δύο χρόνια και νομίζω ότι χωρίς διαπραγματεύσεις δεν θα σταματήσουμε τον πόλεμο”, δήλωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο. Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Κιέβου και Μόσχας που έχουν διεξαχθεί μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία η οποία άρχισε στις 24 Φεβρουαρίου είναι “πολύ σημαντικές”, υπογράμμισε.

Η Τουρκία, η οποία εντείνει τις προσπάθειες διαμεσολάβησης μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, διαβεβαίωσε σήμερα ότι η Ρωσία και η Ουκρανία έχουν σημειώσει πρόοδο στις διαπραγματεύσεις τους. Αλλά “ανεξάρτητα από τις συζητήσεις μεταξύ των διαπραγματευτικών μας ομάδων, νομίζω ότι μόνο εμείς οι δύο, εγώ και ο Πούτιν, μπορούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία”, είπε ο Ζελένσκι.

“Αν υπάρχει πιθανότητα μόνο 1% να σταματήσει αυτός ο πόλεμος, πρέπει να την αδράξουμε”, είπε. “Ο διάλογος είναι η μόνη έξοδος” από τη σύγκρουση και “μέσω του διαλόγου μπορούμε να επιλύσουμε τα θέματα των εγγυήσεων ασφαλείας για την Ουκρανία”, διαβεβαίωσε.

Ωστόσο απέρριψε ορισμένους συμβιβασμούς, όπως την αναγνώριση των αυτονομιστικών εδαφών στην ανατολική Ουκρανία. “Δεν μπορείτε απλά να ζητάτε από την Ουκρανία να αναγνωρίσει εδάφη ως ανεξάρτητες δημοκρατίες”, δήλωσε. “Δεν μπορώ να (τις) αναγνωρίσω, πρώτα ως πρόεδρος, μετά ως πολίτης και τρίτον γιατί δεν μπορείς να αναγκάσεις τους ανθρώπους να αγαπούν τους εχθρούς τους. Είναι αδύνατο”, εξήγησε.

Μια συμφωνία για τον τερματισμό των εχθροπραξιών πρέπει να αναφέρει ότι η Ουκρανία “δεν θα χάσει την κυριαρχία της και την εδαφική της ακεραιότητα”, δήλωσε. Απέναντι σε έναν ρωσικό στρατό που εισέρχεται στην Ουκρανία για να “εξοντώσει” τον πληθυσμό, “πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα σχήματα, όλες τις πιθανότητες να έχουμε τη δυνατότητα να διαπραγματευτούμε, τη δυνατότητα να μιλήσουμε στον (Βλαντίμιρ) Πούτιν”, επανέλαβε ο Ουκρανός πρόεδρος.

“Ωστόσο εάν αυτές οι προσπάθειες αποτύχουν, θα σημαίνει ότι (η σύγκρουση στην Ουκρανία) είναι ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος”, προειδοποίησε. Χθες, Σάββατο, ο Ζελένσκι είχε ήδη ταχθεί υπέρ των διαπραγματεύσεων, σε βίντεο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. “Ήρθε η ώρα να συναντηθούμε. Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε. Ήρθε η ώρα να αποκατασταθεί η εδαφική ακεραιότητα και η δικαιοσύνη για την Ουκρανία”, είχε δηλώσει.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.