Πόλεμος στην Ουκρανία: Σκοτώθηκε κορυφαίος αξιωματικός της Ρωσίας

Συνεχίζονται οι απώλειες κορυφαίων αξιωματικών της Ρωσίας, με την Ουκρανία να ισχυρίζεται πως οι δυνάμεις της σκότωσαν τον 51χρονο Andrey Paliy, αναπληρωτή διοικητή του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα. Είναι ο πλέον υψηλόβαθμος αξιωματικός του ναυτικού που σκοτώνεται στον πόλεμο που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου.

Ο Andrey Paliy δεν είναι ο μοναδικός κορυφαίος αξιωματικός της Ρωσίας που χάνει τη ζωή του στην Ουκρανία, καθώς το Κίεβο υποστηρίζει ότι έχει σκοτώσει μέχρι στιγμής, σε 25 μέρες πολέμου, πέντε κορυφαίους στρατηγούς του ρωσικού στρατού.

Ο 51χρονος αναπληρωτής διοικητής του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα έπεσε νεκρός από ουκρανικά πυρά στη Μαριούπολη. Το θάνατό του ανακοίνωσε ο Ουκρανός αξιωματούχος Anton Gerashchenko χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Μέχρι τώρα, η Ουκρανία υποστηρίζει ότι έχει σκοτώσει:

  • τον συνταγματάρχη Σεργκέι Σουχάρεφ, διοικητή του Συντάγματος Αλεξιπτωτιστών της Κοστρόμα στις 18 Μαρτίου
  • τον 47χρονο υποστράτηγο Αντρέι Σουχοβέτσκι που έπεσε νεκρός στις 3 Μαρτίου από πυρά ελεύθερου σκοπευτή
  • τον 47χρονο υποστράτηγο Όλεγκ Μιτιάεφ, διοικητή της 150ης μεραρχίας μηχανοκίνητων τυφεκίων του στρατού ο οποίος σκοτώθηκε σε μάχες στη Μαριούπολη
  • τον 45χρονο υποστράτηγο Βιτάλι Γκερασίμοφ στο Χάρκοβο
  • τον αρχιστράτηγο Αντρέι Κολέσνικοφ ο οποίος ήταν διοικητής της 29ης στρατιάς της ανατολικής στρατιωτικής περιοχής.

Ο θάνατος του Andrey Paliy φαίνεται να έχει επιβεβαιωθεί από έναν φίλο του, τον Konstantin Tsarenko, γραμματέα του δημόσιου συμβουλίου της Ναυτικής Σχολής Nakhimov της Σεβαστούπολης. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από το Κρεμλίνο.

Σύμφωνα με αναφορές, ο Paliy είχε εμπλακεί σε επιθέσεις Ρώσων πεζοναυτών κοντά στη Μαριούπολη. Ωστόσο, οι ακριβείς συνθήκες του θανάτου του δεν είναι γνωστές. Ο Paliy γεννήθηκε στο Κίεβο και το 1993 αρνήθηκε να δώσει τον ουκρανικό στρατιωτικό όρκο και αντίθετα υπηρέτησε τον ρωσικό Βόρειο Στόλο. Νωρίτερα είχε υπηρετήσει στο πυρηνοκίνητο-πυραυλοφόρο καταδρομικό «Μέγας Πέτρος». Υπήρξε, επίσης, αναπληρωτής επικεφαλής της ρωσικής ναυτικής ακαδημίας στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ