Πόλεμος στην Ουκρανία: Σχέδιο ανατροπής του Πούτιν από την ρωσική ελίτ “βλέπει” το Κίεβο

Ενώ η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, νέα σενάρια περί “ανατροπής” του Βλαντίμιρ Πούτιν βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Η Διεύθυνση Πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, ισχυρίζεται ότι η ρωσική ελίτ σχεδιάζει να ανατρέψει τον Ρώσο πρόεδρο και έχει ήδη επιλέξει τον διάδοχό του.

Οι ουκρανικές Αρχές μεταδίδουν τις σχετικές πληροφορίες μέσω ανάρτησης στο Facebook, που αναμεταδίδεται και από διεθνή ΜΜΕ. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στόχος αυτής της ομάδας των ισχυρών προσώπων είναι να απομακρύνει τον Ρώσο πρόεδρο από την εξουσία το συντομότερο δυνατό και να αποκαταστήσει τους οικονομικούς δεσμούς με την Δύση. Ένας επιπλέον λόγος φέρεται να είναι η δυσαρέσκεια λόγω των απωλειών που υπέστησαν οι δυνάμεις της Τσετσενίας στο βόρειο τμήμα της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τις ουκρανικές υπηρεσίες, οι εκπρόσωποι της ρωσικής ελίτ φέρονται να απογοητευμένοι από τον αντίκτυπο που είχε ο πόλεμος και οι επακόλουθες κυρώσεις στη ρωσική οικονομία. Η ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών ισχυρίζεται ότι ο διάδοχος του Πούτιν έχει ήδη επιλεγεί και αυτός δεν είναι άλλος από τον διευθυντή της FSB, Αλεξάντερ Μπορτνίκοβ.

“Είναι γνωστό ότι ο Μπορτνίκοβ και ορισμένοι άλλοι σημαντικοί εκπρόσωποι της ρωσικής ελίτ εξετάζουν διάφορες επιλογές για να απομακρύνουν τον Πούτιν από την εξουσία”, αναφέρει η Διεύθυνση Πληροφοριών. Σύμφωνα με την ουκρανική υπηρεσία, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο δηλητηρίασης, “ξαφνικής ασθένειας” ή οποιαδήποτε άλλης “σύμπτωσης”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ