Υπόθεση Μαντλίν: Αποκάλυψη – βόμβα για τον βασικό ύποπτο – «Μετά την εξαφάνιση τηλεφώνησε σε μία γυναίκα που ήταν μέλος κυκλώματος παιδεραστών»

Μια γυναίκα στην οποία τηλεφώνησε ο κύριος ύποπτος στην υπόθεση της Μαντλίν ΜακΚάν λίγες ώρες μετά την εξαφάνισή της, ήταν μέλος ενός κυκλώματος παιδεραστών, όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο.

Όπως αναφέρει η Sun, σύμφωνα με νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ένας μάρτυρας είπε ότι η γυναίκα προμήθευε έφηβες στον καταδικασθέντα βιαστή Christian Brueckner.

Ο πρώην φίλος του βασικού υπόπτου, Helge Busching είπε σε δικαστήριο στη Γερμανία ότι ένα κορίτσι 13 ετών, το οποίο φέρεται βιάστηκε από τον Brueckner, με την πράξη να βιντεοσκοπείται, παραδόθηκε από την συγκεκριμένη γυναίκα.

Είπε στη δίκη του Brueckner για βιασμό και σεξουαλικά αδικήματα: «Μου είπαν ότι ο Christian Brueckner έφερε σε μια γυναίκα πλυντήρια και αντί να τον πληρώσει για αυτά, του παρείχε νεαρά κορίτσια».

Το τηλεφώνημα στη μυστηριώδη γυναίκα

Ο Brueckner τηλεφώνησε στη γυναίκα – η οποία δεν κατονομάζεται σύμφωνα με τη γερμανική νομοθεσία – όταν η Μαντλίν, τότε τριών ετών, εξαφανίστηκε από την βίλα της οικογένειάς της στο θέρετρο Praia da Luz τον Μάιο του 2007.

Ανακρίθηκε τουλάχιστον τρεις φορές από την BKA, την ομοσπονδιακή αστυνομία της Γερμανίας.

Ο Brueckner της τηλεφώνησε το βράδυ που εξαφανίστηκε η Μαντλίν λέγοντας ότι οδηγούσε το βαν του τροχόσπιτου από το Tomar στην κεντρική Πορτογαλία στο σπίτι της στη νότια ακτή, 20 μίλια από την Praia da Luz.

Η πιο άμεση διαδρομή θα τον οδηγούσε μέσα από το θέρετρο Praia da Luz. Ωστόσο, δεν έφτασε ποτέ στο θέρετρο εκείνο το βράδυ.

Οι ισχυρισμοί προέκυψαν καθώς ο πρώην φίλος του Brueckner , Michael Tatschl, 50 ετών, είπε στο δικαστήριο ότι πίστευε πως η Μαντλίν απήχθη για να πουληθεί σε κύκλωμα παιδεραστών.

Ο Tatschl έμενε με τον Brueckner, 47, κοντά στην Praia da Luz και στο παρελθόν είχε ισχυριστεί: «Ξέρω ότι ο Brueckner σκότωσε τη Μαντλίν ΜακΚάν».

Οι ισχυρισμοί για το κύκλωμα παιδεραστών στο Μαρόκο

Στο δικαστήριο ρωτήθηκε αν εξακολουθούσε να πιστεύει ότι ο Brueckner άρπαξε την Μαντλίν για να την πουλήσει σε ένα δίκτυο παιδεραστών.  Απάντησε: «Αυτή ήταν η υποψία μου γιατί ήθελε χρήματα».

Ο Tatschl είπε ότι υποψιαζόταν πως το παιδί απήχθη για να πουληθεί σε ένα δίκτυο παιδεραστών που δραστηριοποιούνταν στο Μαρόκο επειδή ήταν κοντά στην Πορτογαλία. Ανέφερε επίσης ότι ο Brueckner εισέβαλε σε εξοχικά διαμερίσματα γυμνός – συχνά στην Praia da Luz – ενώ τα θύματα κοιμόντουσαν.

Μπούκαρε γυμνός στα διαμερίσματα τουριστών

Είπε στο περιφερειακό δικαστήριο του Μπράουνσβαϊγκ: «Ο Μπρούκνερ εισέβαλε σε σπίτια όπου διέμεναν τουρίστες, τη νύχτα, όταν δεν ήταν εκεί.  «Και εισέβαλε όταν κοιμόντουσαν ή αν ήταν στον πρώτο ή τον δεύτερο όροφο».

Και πρόσθεσε: «Μου είπε ότι μια φορά μπήκε σε ένα δωμάτιο όταν κοιμόντουσαν τρία έφηβα κορίτσια και μάλιστα μπήκε μέσα γυμνός.  «Ένα κορίτσι ξύπνησε και ούρλιαζε».

Στη δίκη ειπώθηκε ότι τα κορίτσια ξύπνησαν από ένα κινητό τηλέφωνο που χτύπησε και ο πατέρας τους όρμησε και έδιωξε τον εισβολέα.  Λέγεται ότι ο Brueckner δραπέτευσε πηδώντας πάνω από ένα μπαλκόνι.

Ο Tatschl – ο οποίος ήταν στη φυλακή με τον Brueckner αφού τους έπιασαν να κλέβουν ντίζελ – πρόσθεσε: «Μου είπε για όλες τις διαρρήξεις που είχε κάνει. Και δεν τον ένοιαζε αν κοιμόντουσαν ή όχι οι άνθρωποι που ήταν μέσα».

Ο Tatschl είπε επίσης πώς ο Brueckner έκρυβε κλεμμένα διαβατήρια σε ένα μυστικό μέρος στην οροφή του διαδρόμου στο σπίτι τους.

Ενώ οι δύο άνδρες εξέτισαν οκτώ μήνες φυλάκιση το 2006 για κλοπή 320 λίτρων καυσίμων, ο Brueckner είπε σε έναν άλλο φίλο, τον Christian Post, να πετάξει τα CD από το σπίτι του και να ξεφορτωθεί τα σκυλιά του.

Δύο άλλοι φίλοι του, ο Busching και ο Manfred Seyferth, αποφάσισαν επίσης να διαρρήξουν το σπίτι του Brueckner όπου βρήκαν ένα πιστόλι, μια βιντεοκάμερα και άρρωστα βίντεο που φέρεται να έδειχναν τον μασκοφόρο Brueckner να βιάζει μια ηλικιωμένη γυναίκα δεμένη σε ένα κρεβάτι.

Στο δικαστήριο αναφέρθηκε επίσης ότι ένα φορτηγό που συνδέεται με την έρευνα χρησιμοποιήθηκε από τον Brueckner για τη μεταφορά κλοπιμαίων γύρω από την Praia da Luz.

Ένα παρόμοιο λευκό Mercedes Sprinter είχε βρεθεί σταθμευμένο σε ένα εγκαταλειμμένο εργοστάσιο μετά την επιστροφή του στη Γερμανία.

Ο Brueckner έφερε τον κινητήρα – καθώς και ένα αυτοκίνητο VW estate και Opel Ascona – πίσω (από την Πορτογαλία) και τα κράτησε στο παλιό εργοστάσιο κιβωτίων στο Neuwegersleben.

Πηγές λένε ότι επισκεπτόταν τακτικά ένα κλειστό πλέον διαλυτήριο στο κοντινό Helmstedt για να απορρίψει οχήματα. Η Sun είχε εντοπίσει τους ιδιοκτήτες του φορτηγού οι οποίοι δήλωσαν πως διαθέτουν αρχεία για μια δεκαετία πίσω και εξέφρασαν την έκπληξή τους που δεν επικοινώνησε ποτέ μαζί τους η αστυνομία, παρά το γεγονός πως το 2020 ενημερώθηκαν πως ο Brueckner είχε χρησιμοποιήσει το όχημα.

Υπενθυμίζεται ότι η Μαντλίν ΜακΚάν εξαφανίστηκε ενώ βρισκόταν σε διακοπές στην Πορτογαλία με τους γονείς της Kate και Gerry. Οι Γερμανοί ερευνητές πιστεύουν ότι ο Brueckner την απήγαγε και τη δολοφόνησε, αν και δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες εναντίον του για αυτό.

Η δίκη αφορά σε κατηγορίες για βιασμούς και άλλα σεξουαλικά αδικήματα που αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν.

Ο Brueckner αρνείται τις κατηγορίες. Η δίκη βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ