ΥΠΕΞ για το χτύπημα σε ελληνορθόδοξο μοναστήρι στην Γάζα: Οδύνη για τις ανθρώπινες απώλειες

Ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών για το χτύπημα σε κτίριο κοντά στο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου στην Γάζα.

Αποστολή στο Ισραήλ: Στο «κόκκινο» οι σχέσεις Τουρκίας – Ισραήλ – Νέα στοιχεία για τους ομήρους της Χαμάς – Βίντεο

Όπως ανέφερε: «Εκφράζουμε τη βαθιά μας οδύνη για την απώλεια ζωών που προκλήθηκε από χτύπημα σε κτίριο παρακείμενο στο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα.

Η προστασία των αμάχων και η ασφάλεια των τόπων λατρείας και των θρησκευτικών ιδρυμάτων θα πρέπει να διασφαλίζονται και να γίνονται σεβαστές από κάθε πλευρά».

Συγκλονιστική μαρτυρία Έλληνα που επέστρεψε από το Ισραήλ- «Η γυναίκα μου έτρεμε»

Την αεροπορική επιδρομή κατά της εκκλησίας του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα που προκάλεσε τελικά τον θάνατο τουλάχιστον οκτώ ανθρώπων, καταδίκασε το Ορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Η ανακοίνωση

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Φοβόμαστε τα χειρότερα», λέει ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας

Eιδικότερα, το Πατριαρχείο, σε ανακοίνωσή του, τονίζει ότι η στόχευση των εκκλησιών και των ιδρυμάτων τους, μαζί με τα καταφύγια που παρέχουν για την προστασία αθώων πολιτών, ιδιαίτερα παιδιών και γυναικών που έχασαν τα σπίτια τους λόγω των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών σε κατοικημένες περιοχές τις τελευταίες δεκατρείς ημέρες, συνιστά έγκλημα πολέμου.

«Στόχευση εκκλησιών και συνδεδεμένων ιδρυμάτων τους, εκτός από τα καταφύγια που παρέχουν για την προστασία αθώων πολιτών, ιδιαίτερα παιδιών και γυναικών που έχασαν τα σπίτια τους ως αποτέλεσμα των ισραηλινών βομβαρδισμών κατοικημένων περιοχών τις τελευταίες δεκατρείς ημέρες, αποτελεί έγκλημα πολέμου που δεν μπορεί να αγνοηθεί», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ