Υεμένη: Νεκροί οκτώ στρατιώτες μετά από επίθεση

Υεμένη: Νεκροί οκτώ στρατιώτες μετά από επίθεση

Οκτώ στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους από μια επίθεση που εξαπέλυσαν φερόμενα μέλη της Αλ Κάιντα κατά μιας στρατιωτικής θέσης στην νοτιοανατολική Υεμένη. Κατά την επίθεση έχασαν την ζωή τους και τέσσερις από τους δράστες.

«Οι επιτιθέμενοι προσέγγισαν την θέση του στρατού με πολλά οχήματα και άνοιξαν πυρ με όπλα διαφόρων ειδών κατά των στρατιωτών, σκοτώνοντας 8 και τραυματίζοντας 11», δήλωσε μια στρατιωτική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Μεταξύ των νεκρών βρίσκεται ο αξιωματικός που διοικούσε την μονάδα, που αποτέλεσε στόχο της επίθεσης, πρόσθεσε η ίδια πηγή, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο ειδήσεων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι επιτιθέμενοι έχασαν τέσσερις άνδρες και είχαν επίσης πολλούς τραυματίες, τους οποίους κατάφεραν να απομακρύνουν από τον τόπο της επίθεσης και κατόρθωσαν να διαφύγουν.

Η επίθεση αυτή έγινε δύο ημέρες μετά την επίθεση την Τετάρτη κατά ενός αρχηγείου του στρατού στην Άντεν, την μεγάλη πόλη του νοτίου τμήματος της Υεμένης, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η Αλ Κάιντα. Αυτή στοίχισε τη ζωή σε 20 ανθρώπους: 11 επιτιθέμενους, 6 στρατιώτες και 3 πολίτες, μεταξύ των οποίων ένα παιδί 7 ετών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ