Χέιγκ: Καταδικάζουμε τη βία στην Αίγυπτο

Χέιγκ: Καταδικάζουμε τη βία στην Αίγυπτο

Ο υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, Ουίλιαμ Χέιγκ, καταδίκασε το Σάββατο τη βία στην Αίγυπτο, «από όπου και αν προέρχεται, την πλευρά των διαδηλωτών ή της αστυνομίας» και κατήγγειλε τις «απαράδεκτες» επιθέσεις κατά θρησκευτικών χώρων, όπως τζαμιά και χριστιανικές εκκλησίες.

Ο κ. Χέιγκ έκανε αυτές τις παρατηρήσεις κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Ναμπίλ Φαχμί, ανέφερε το Foreign Office σε ανακοίνωσή του.

«Ο υπουργός Εξωτερικών και ο αιγύπτιος ομόλογός του συζήτησαν για τη βία και τους τραγικούς θανάτους των τελευταίων ημερών», δήλωσε εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Ο κ. Χέιγκ καταδικάζει όλες τις πράξεις βίας, είτε τη δυσανάλογη χρήση βίας από την αστυνομία ή τις βίαιες ενέργειες κάποιων διαδηλωτών» αναφέρεται σχετικά από το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν επίσης τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον τόπων λατρείας με τον κ. Χέιγκ να δηλώνει ότι «οι επιθέσεις εναντίον τζαμιών και εκκλησιών είναι απαράδεκτο φαινόμενο και ότι οι χώροι λατρείας θα πρέπει να προστατεύονται».

Ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας, επίσης, «τόνισε την ανάγκη για επείγουσα δράση από όλα τα μέρη ώστε να σταματήσει η βία και να επιτρέψουν οι αντιμαχόμενοι στο διάλογο».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ