WSJ: Oι προτάσεις της Ελλάδας δεν είναι αρκετά λεπτομερείς

Οι ελληνικές προτάσεις για την αναθεώρηση του προγράμματος διάσωσης δεν είναι αρκετά λεπτομερείς για να ικανοποιήσουν τους διεθνείς πιστωτές της χώρας, αναφέρουν αξιωματούχοι της ευρωζώνης, γεγονός που καθιστά πιο πιθανό η Αθήνα να αναγκαστεί να μείνει για αρκετές ακόμα εβδομάδες χωρίς την απαραίτητη “ένεση” ρευστότητας, γράφει η Wall Street Journal.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι αξιωματούχοι ήλπιζαν ότι οι συζητήσεις κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα διασφάλιζαν ότι η λίστα με τις ελληνικές προτάσεις θα συμβάδιζε περίπου με τις απαιτήσεις των πιστωτών.  

Όμως αξιωματούχοι λένε ότι από τις ελληνικές προτάσεις λείπουν ξανά κρίσιμες λεπτομέρειες και μετά τις συνομιλίες που ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής, διήρκεσαν όλο το Σάββατο και συνεχίστηκαν την Κυριακή.

“Οι προτάσεις ήταν αποσπασματικές, ασαφείς και οι Έλληνες συνάδελφοι δεν μπορούσαν να εξηγήσουν τεχνικά τι πράγμαται σημαίνουν κάποιες από αυτές”, δήλωσε αξιωματούχος της ευρωζώνης, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα παρουσιαστεί κάτι πιο ολοκληρωμένο την επόμενη εβδομάδα. 

 

Διαβάστε επίσης

Συμφωνία στο Brussels Group: Να πληρώνουν οι έχοντες και κατέχοντες

Σύγκληση της ολομέλειας της βουλής ζητά ο Τσίπρας

Der Spiegel: Η Ελλάδα ζητάει βοήθεια από τη Ρωσία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ