Βρέθηκαν 62 σοροί στη Συρία

Βρέθηκαν 62 σοροί στη Συρία

Τουλάχιστον 62 σοροί ανακαλύφθηκαν σήμερα σε ένα προάστιο της πόλης Μπανιάς, στην δυτική Συρία.

Η συγκεκριμένη περιοχή, είχε υποστεί επίθεση την προηγουμένη από τις δυνάμεις του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι ο πολλαπλασιασμός των ακροτήτων σχετίζεται με μια προσπάθεια εθνικής εκκαθάρισης εναντίον των σουνιτών σε αυτήν την περιοχή αλαουιτών, του δόγματος στο οποίο ανήκει η οικογένεια Άσαντ, απευθύνοντας έκκληση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να παρέμβει.

«Δεκάδες πτώματα κατοίκων που σκοτώθηκαν την Παρασκευή στην επίθεση του στρατού και αλαουιτών, μελών παραστρατιωτικής οργάνωσης, στην συνοικία Ρας αλ Νάμπαα στην Μπανιάς, που κατοικείται από σουνίτες, βρέθηκαν το Σάββατο», ανέφερε η ΜΚΟ.

«Έχουμε ταυτοποιήσει 62 σορούς, περιλαμβανομένων 14 παιδιών, αλλά ο αριθμός αυτός ενδέχεται να αυξηθεί αφού δεκάδες πολίτες παραμένουν πάντα αγνοούμενοι», πρόσθεσε η οργάνωση, που διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο ακτιβιστών, γιατρών και στρατιωτικών πηγών σε όλη τη χώρα.

Ο Συνασπισμός της αντιπολίτευσης ανέφερε σε μια ανακοίνωσή του ότι «ο πολλαπλασιασμός των σφαγών μεταμορφώνεται σε μια επιχείρηση εθνικής εκκαθάρισης που θυμίζει εκείνη των σερβικών δυνάμεων στη Βοσνία πριν από 20 χρόνια», αναφερόμενοι στον εμφύλιο στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Ο Συνασπισμός έκανε λόγο περί «εξόδου του πληθυσμού» από τη συνοικία αυτή της Μπανιάς.

Την Πέμπτη είχε σημειωθεί μια άλλη σφαγή, στο σουνιτικό χωριό Μπάιντα, στα νότια της Μπανιάς. Το Παρατηρητήριο έκανε λόγο για 50 νεκρούς, στην πλειονότητά τους πολίτες, τονίζοντας ότι πολλοί από τους θανάτους οφείλονταν σε συνοπτικές εκτελέσεις και σε βομβαρδισμούς.

Η συμμαχία των αντικαθεστωτικών κατήγγειλε μια «σφαγή μεγάλης κλίμακας», ενώ η κυβέρνηση Άσαντ ανέφερε ότι οι άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας σκότωσαν «τρομοκράτες».

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξέφρασε σήμερα «φρίκη» για τις πληροφορίες περί «σφαγής» στο χωριό Μπάιντα από τις δυνάμεις του Άσαντ, τονίζοντας ότι «όσοι ευθύνονται για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πρέπει να λογοδοτήσουν».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ