Βρετανία: Βίντεο – σοκ από επίθεση σε φοιτητή με μαχαίρι

Το φως της δημοσιότητας είδε ένα σκληρό βίντεο από την επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκε ένας φοιτητής στην Βρετανία.

Η επίθεση σημειώθηκε τον περασμένο Δεκέμβρη και δράστης είναι ο Ρεμπάζ Μοχάμεντ από το Ιράκ, ο οποίος καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλακή. Ο ίδιος δήλωσε ένοχος για την επίθεση και την κατοχή μαχαιριού σε δημόσιο χώρο.

Το βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα η εισαγγελία και σε αυτό φαίνεται ο Ιρακινός, ο οποίος διέμενε σε ξενοδοχείο στο Ντόρσετ, να μιλάει με τον φοιτητή πριν τελικά να τον μαχαιρώσει. Το θύμα της επίθεσης κατάφερε να διαφύγει με τον 28χρονο Μοχάμεντ να τον καταδιώκει.

 

Ο δικηγόρος του Ιρακινού υποστήριξε στο δικαστήριο ότι ο πελάτης του είχε φτάσει στην Βρετανία με σκάφος αλλά στη συνέχεια επειδή ήθελε την απέλασή του έκρινε ότι έπρεπε να διαπράξει ένα σοβαρό αδίκημα.

Ανακοινώνοντας την απόφαση ο δικαστής Μπράιαν Φόστερ είπε ότι το θύμα της επίθεσης θα μπορούσε να είχε χάσει τη ζωή του. Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Βρετανίας ανέφερε σύμφωνα με το Sky News ότι «ξένοι υπήκοοι που παραβιάζουν τη φιλοξενία που τους παρέχουμε διαπράττοντας εγκλήματα θα αντιμετωπίσουν την πλήρη ισχύ του νόμου, συμπεριλαμβανομένης και της απέλασης το συντομότερο δυνατόν για όσους αφορά αυτό».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ