Βρετανία: Στο Balmoral η βασιλική οικογένεια για πρώτη φορά μετά τον θάνατο της Ελισσάβετ

Η βασιλική οικογένεια συγκεντρώθηκε σήμερα στην εκκλησία στο Balmoral, καθώς απολαμβάνει το πρώτο καλοκαιρινό διάλειμμα στο αγαπημένο της Ελισσάβετ βασιλικό κτήμα, από τότε που η βασίλισσα πέρασε εκεί τις τελευταίες της ημέρες, πριν από τον θάνατό της πριν από ένα χρόνο.

Καθώς πλησιάζει η επέτειος του θανάτου της βασίλισσας Ελισσάβετ Β’, οι βασιλείς   εθεάθησαν να πηγαίνουν στην εκκλησία κοντά στους χώρους του κτήματος, όπου πέθανε στις 8 Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους, η αγαπημένη Λίλιμπετ.

Τον βασιλιά Κάρολο και τη βασίλισσα Καμίλα συνόδευσαν ο γιος του και διάδοχος του θρόνου, πρίγκιπας Γουίλιαμ, με την σύζυγό του,  και η νύφη του πριγκίπισσα Αικατερίνη για την παραδοσιακή λειτουργία το πρωί της Κυριακής.  Τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα της Ουαλίας συνόδευε ο πρίγκιπας Άντριου, ενώ ο δούκας και η δούκισσα του Εδιμβούργου συνόδευαν την βασιλική πριγκίπισσα και τον αντιναύαρχο Sir Tim Laurence. Ο Κάρολος σε αυτή την συγκέντρωση δεν άφησε απέκλεισε τον αδερφό του Άντριου.

Επίσης, στη φωτογραφία που πηγαίνει στην εκκλησία του Crathie Kirk απεικονίζεται η Lady Susan Hussey, η οποία ήταν η κυρία επί των τιμών της αείμνηστης βασίλισσας και μία από τις στενότερες συντρόφους της.

Είναι η πρώτη φορά που ένας τόσο μεγάλος αριθμός μελών της βασιλικής οικογένειας βασιλικών συγκεντρώθηκε στο σκωτσέζικο κτήμα από τότε που πέθανε η βασίλισσα Ελισσάβετ στις 8 Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους, σημειώνει η MailOnline.

Το νέο βασιλικό χρώμα

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν ότι ο βασιλιάς Κάρολος σκόπευε να περάσει την επέτειο του θανάτου της μητέρας του ήσυχα, με τις αναμνήσεις του στο Balmoral, φιλοξενώντας παράλληλα επισκέψεις από την οικογένεια και τους φίλους της.  Ενώ ο βασιλιάς και η σύζυγός του Καμίλα είναι γνωστό ότι προτιμούν να μένουν στο Birkhall, την ιδιωτική τους κατοικία στο κτήμα Aberdeenshire, ο Κάρολος έχει αψηφήσει τις προτιμήσεις του για να τηρήσει την παράδοση και να τιμήσει την εκλιπούσα μητέρα του, καθώς πλησιάζει το ετήσιο μνημόσυνο του θανάτου της.

Ο Κάρολος αναμένεται να μείνει έτσι στην σκωτσέζικη κατοικία για τρεις εβδομάδες, πράγμα που σημαίνει ότι θα βρίσκεται εκεί στην επέτειο του θανάτου της μητέρας του τον επόμενο μήνα.  Χθες ο βασιλιάς, μαζί με τη βασίλισσα Καμίλα, συμμετείχε σε μια παραδοσιακή τελετή για να παρουσιάσει ένα νέο χρώμα στη βασιλική φρουρά.  Κατά την τελετή χρησιμοποιήθηκε ένα νέο χρώμα, το Ballater Colour, το οποίο θα χρησιμοποιείται από τη Βασιλική Φρουρά, σηματοδοτώντας τον νέο μονάρχη.

Το συγκεκριμένο χρώμα φέρουν στις στολές τους οι στρατιώτες που φρουρούν το κάστρο Balmoral, ενώ ο βασιλιάς βρίσκεται εκεί, συνήθως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ