Βρετανία: Νέες ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για την νοσοκόμα serial killer – «Εμπιστευτείτε με» έλεγε στην μητέρα βρέφους

Σοκ έχει προκαλέσει στη Βρετανία η υπόθεση της 32χρονης νοσοκόμας που κατηγορείται για τους θανάτους επτά νεογνών, καθώς και για την απόπειρα δολοφονίας ακόμη δέκα βρεφών. Στο νοσοκομείο όπου εργαζόταν είχε σημάνει συναγερμός για τη μυστηριώδη αύξηση των θανάτων βρεφών, με τους γιατρούς να είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι. Όμως το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν παρατήρησαν ότι οι βάρδιες της Λούσι Λέτμπι «ταίριαζαν» με τους χρόνους που αρρώσταιναν τα παιδιά.

Η 32χρονη νοσοκόμα φέρεται να δολοφόνησε πέντε αγόρια και δύο κορίτσια στο νοσοκομείο Countess of Chester, μέσα σε 12 μήνες. Συγκεκριμένα, κατηγορείται ότι δηλητηρίαζε τα βρέφη με ινσουλίνη, τους έριχνε αέρα στο αίμα ή τα τάιζε υπερβολικά με γάλα.  Η νοσοκόμα φέρεται να υλοποιούσε τα αρρωστημένα σχέδιά της κυρίως όταν είχε νυχτερινή βάρδια, προφανώς επειδή οι γονείς των μωρών δεν ήταν εκείνες τις ώρες στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Daily Mail, η Λούσι Λέτμπι αρνείται τις κατηγορίες για τις δολοφονίες επτά βρεφών (πέντε αγοριών και δύο κοριτσιών) , καθώς και εκείνες που της αποδίδονται για άλλες δέκα απόπειρες το διάστημα 2015-2016. Συνολικά, αντιμετωπίζει 22 κατηγορίες σχετικά με 17 μωρά, μερικά από τα οποία φέρεται να προσπάθησε να δολοφονήσει πολλές φορές.

Η μητέρα ενός νεογέννητου πήγε να εμποδίσει την Λούσι Λέτμπι στη μονάδα νεογνών,  αλλά εκείνη την απομάκρυνε λέγοντάς της: «Εμπιστευτείτε με, είμαι νοσοκόμα».  Τελικά το μωρό – το οποίο ονομάστηκε Baby E για νομικούς λόγους – βρέθηκε να αιμορραγεί από το στόμα στην κούνια του στις 3 Αυγούστου 2015.

Το βρέφος Baby E, το τέταρτο φερόμενο θύμα της, γεννήθηκε στις 29 Ιουλίου 2015 και μέχρι τις 3 Αυγούστου τρεφόταν κανονικά. Εκείνο το βράδυ, περίπου στις 21:00, η μητέρα του αποφάσισε να πάει να το δει στη μονάδα νεογνών. Το βρέφος και ο δίδυμος αδελφός του, Baby F, βρίσκονταν υπό την φροντίδα της Λέτμπι.

Ο Νικ Τζόνσον που άσκησε τη δίωξη, είπε στους ενόρκους ότι η μητέρα των αγοριών «διέκοψε τη Lucy Letby που ετοιμαζόταν να επιτεθεί στο Baby E», αλλά «δεν το κατάλαβε εκείνη τη στιγμή».

Και πρόσθεσε: «Όταν έφτασε, το μωρό (Baby Ε) ήταν πολύ στρεσαρισμένο και αιμορραγούσε από το στόμα του».

Η μητέρα του μικρού αγοριού είπε ότι η Λέτμπι «προσπάθησε να την καθησυχάσει» υποστηρίζοντας ότι το αίμα οφειλόταν σε ένα σωλήνα σίτισης που «ερέθιζε τον λαιμό του». Ο κ. Τζόνσον ισχυρίστηκε ότι έλεγε στην μητέρα να επιστρέψει στον θάλαμό της και την παρακάλεσε: «Εμπιστευτείτε με, είμαι νοσοκόμα».

«Ωστόσο, η μητέρα ανησυχούσε τόσο πολύ με αυτό που είχε δει που τηλεφώνησε στον σύζυγό της», είπε ο Τζόνσον στη δίκη της Λέτμπι.

νοσοκόμα Βρετανία

Στις σημειώσεις της Λέμπτι δεν αναφερόταν ότι το Baby E αιμορραγούσε στις 21:00, παρότι ισχυρίστηκε ότι είχε υπάρξει μια συνάντηση μεταξύ της γραμματέως και της μητέρας για το θέμα. Κανένας από τους δύο δεν θυμάται μια τέτοια συνάντηση, είπε ο κ. Τζόνσον.  Ο κ. Τζόνσον ανέφερε ότι η Λέτμπι είχε κάνει μια σημείωση στον φάκελο του Baby F με ώρα 9.13 μ.μ. – «αφού είχε ξεφορτωθεί (τη μητέρα)».

Στις 11.40 μ.μ. τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα και ο καρδιακός ρυθμός του μωρού έπεσαν ξαφνικά και η κοιλιά του ανέπτυξε έναν περίεργο αποχρωματισμό. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στο δέρμα του πρώτου μωρού που φέρεται να θανατώθηκε από την Λέτμπι, για το οποίο οι γιατροί πιστεύουν ότι του χορηγήθηκε μια θανατηφόρα ένεση οξυγόνου τον Ιούνιο.

Οι γιατροί έκαναν ΚΑΡΠΑ στο νεογνό λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 4ης Αυγούστου, όμως το βρέφος πέθανε γύρω στη 1.27 π.μ. Στη δίκη αναφέρθηκε ότι και ο αδερφός του Baby E, Baby F, φέρεται να δηλητηριάστηκε με ινσουλίνη στις 5 Αυγούστου.

Ακόμη, στο δικαστήριο ειπώθηκε ότι η νοσοκόμα έγραψε ένα σημείωμα στα αρχεία νοσηλείας στις 4.51 π.μ., στον απόηχο του θανάτου του Baby Ε.

Έγραφε με κεφαλαία γράμματα: «Η μαμά ήταν παρούσα στην αρχή της βάρδιας. Επισκέφτηκε ξανά τη μονάδα περίπου στις 10 μ.μ. Γνώριζε ότι υπήρχε αίμα από τον ρινογαστρικό σωλήνα του και ξεκινούσαμε να χορηγούμε διαφορετικά φάρμακα για να το αντιμετωπίσουμε».

Στην ακροαματική διαδικασία ειπώθηκε ότι η Λέτμπι εκ των υστέρων έδειξε «ασυνήθιστο ενδιαφέρον» για τις οικογένειες των παιδιών και τα «παρακολουθούσε» στο Facebook. Σημειώνεται ότι ιατρικά έγγραφα σχετικά με τη φροντίδα των βρεφών βρέθηκαν όταν η αστυνομία έκανε έφοδο στο σπίτι της χρόνια αργότερα.

Στην έναρξη της δίκης ειπώθηκε ότι προσπάθησε πολλές φορές να σκοτώσει μερικά από τα παιδιά.  Εκτιμάται ότι τρία μωρά δολοφονήθηκαν μέσα σε ένα δεκαπενθήμερο.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ