Βρετανία: Καταδικάστηκε σε 8,5 χρόνια φυλακή, επειδή σκηνοθέτησε ψεύτικο βιασμό

Σάλο προκαλεί στην Βρετανία η υπόθεση μιας γυναίκας που σκηνοθέτησε τον βιασμό της, ενοχοποιώντας τρία άτομα που έκαναν απόπειρες αυτοκτονίας, και η οποία, μετά την αποκάλυψη της αλήθειας, καταδικάστηκε για την πράξη της, σε οκτώ χρόνια φυλακή.

Η καταγγελία που έκανε Έλανορ Γουίλιαμς, προκάλεσε επίσης σειρά ρατσιστικών επιθέσεων. Η ηλικίας 22 ετών Γουίλιαμς, κατηγόρησε αρκετούς αθώους άνδρες ότι τη βίασαν, την εμπορεύτηκαν και την κακοποίησαν με μια ανάρτηση που έκανε στο Facebook, ανάρτηση την οποία είχε φροντίσει να εμπλουτίσει με φωτογραφίες που την έδειχναν χτυπημένη. Έκανε την ανάρτηση μέσα στην καραντίνα τον Μάιο του 2020. Η ψεύτικη καταγγελία της προκάλεσε εθνική οργή, οδηγώντας, ακόμα και διαδήλωση στη γενέτειρά της πόλη, το Barrow-in-Furness.

Η έρευνα που άρχισε τότε, έδειξε όμως πολλά κενά στην διήγησή της. Οι κάμερες στις περιοχές που κατονόμασε έδειξαν ότι είχε αγοράσει μόνη της το σφυρί με το οποίο είπε ότι την χτύπησαν, ενώ η αλήθεια είναι ότι τραυματίστηκε μόνη της. Η αστυνομία βρήκε επίσης ότι για το διάστημα που εκείνη κατήγγειλε ότι την κρατούσαν όμηρο και την βίαζαν, η ίδια είχε κλείσει δωμάτιο σε ένα ξενοδοχείο και είχε κρυφτεί εκεί. Βρήκαν μάλιστα και το έτοιμο φαγητό που είχε προμηθευτεί.

Η 22χρονη είχε κατηγορήσει τρία άτομα τα οποία έκαναν απόπειρες αυτοκτονίας, μη μπορώντας να αντέξουν ούτε το βάρος από την εναντίον τους κατακραυγή, αλλά ούτε και την αδικία που είχαν υποστεί. Ένα κατάστημα ινδικού φαγητού δέχτηκε επίθεση από κακοποιούς, μετά τις κατηγορίες της  και ένας μουσουλμάνος ιδιοκτήτης εστιατορίου takeaway προπηλακίστηκε στο δρόμο από άνδρες που του έριχναν αλκοόλ στο κεφάλι.

Ο δικαστής που εκδίκασε την υπόθεση δήλωσε ότι δεν υπήρχε «καμία εξήγηση» για τα ψέματα της Γουίλιαμς,, για την οποία είπε επίσης ότι δεν έδειξε «κανένα σημαντικό σημάδι μεταμέλειας». Είπε επίσης ότι δεν είχε ρατσιστικά κίνητρα και ότι επέλεξε να κατηγορήσει Ασιάτες, αλλά και λευκούς άνδρες για να αντιγράψει άλλες υποθέσεις παρόμοιες, που είχαν προκαλέσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.

Ο Μοχάμεντ Ραμζάν, ιδιοκτήτης επιχείρησης που κατηγορήθηκε για την κακοποίηση της Γουίλιαμς, είπε στο δικαστήριο ότι η ζωή του είχε γίνει «επίγεια κόλαση» λόγω των ψευδών κατηγοριών. Ο Ραμζάν, ο οποίος μιλούσε με δάκρυα στα μάτια από το εδώλιο του μάρτυρα, είπε ότι δύο εβδομάδες αφότου συνελήφθη μετά τους ισχυρισμούς της Γουίλιαμς προσπάθησε να αυτοκτονήσει.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ