Βρετανία: Ισόβια για τον πατέρα που σκότωσε την κόρη του για να μην τον καταγγείλει για βιασμό

Σε ισόβια καταδικάστηκε πατριός που σκότωσε τη 17χρονη κόρη του στη Βρετανία, επειδή τον κατηγόρησε για σεξουαλική κακοποίηση.

Ο 51χρονος Σκοτ Γουόλκερ αρνείται να ομολογήσει στην αστυνομία την τοποθεσία όπου έκρυψε το πτώμα της Μπερναντέτ Γουόλκερ, το οποίο ακόμη δεν έχει εντοπιστεί παρά τις έρευνες. Επίσης, δεν είναι γνωστό πώς δολοφονήθηκε το κορίτσι.

Η δικαστής που ανέγνωσε την ποινή, είπε πως η άρνησή του να αποκαλύψει στην αστυνομία πού βρίσκεται το πτώμα της, δείχνει ότι δεν της αποδίδει τον σεβασμό που αξίζει.

Όμως, και η μητέρα της Μπερναντέτ, η 38χρονη Σάρα Γουόλκερ, καταδικάστηκε σε φυλάκιση για έξι χρόνια κατηγορούμενη για παρακώλυση της Δικαιοσύνης καθώς έστειλε ψεύτικα μηνύματα από το κινητό της κόρης της για να παραπλανήσει τις Αρχές.

πατριός

Η σπουδάστρια φωτογραφίας Μπερναντέτ εθεάθη τελευταία φορά πέρυσι στις 18 Ιουλίου 2020, όταν ο Σκοτ που δεν ήταν ο βιολογικός της πατέρας αλλά το κορίτσι τον αποκαλούσε “μπαμπά”, την πήρε από το σπίτι των γονιών του στο Πιτέρμπορο.

Οι εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι ο 51χρονος σκότωσε την Μπερναντέτ για να την εμποδίσει να τον καταγγείλει για σεξουαλική κακοποίηση. Η έφηβη είχε γράψει στην αρχή του ημερολογίου της: “Είπα στη μαμά μου για τον μπαμπά και την κακοποίηση. Με είπε ψεύτρα και με απείλησε να με σκοτώσει αν το πω στην αστυνομία”.

Ο Σκοτ Γουόλκερ υποστήριξε ότι η Μπερναντέτ το έσκασε από το αυτοκίνητό του όταν εκείνος σταμάτησε το όχημα, αλλά οι ένορκοι απέρριψαν τους ισχυρισμούς του, κρίνοντάς τον ένοχο.

Τι πιστεύουν οι Αρχές ότι συνέβη

Η  εισαγγελέας τόνισε πως η γνωστή και ως Μπέα ομολόγησε στη μητέρα της ότι ο πατέρας της την κακοποιούσε σεξουαλικά για αρκετά χρόνια. Οι δυο τους μίλησαν για την κατηγορία αυτή εκείνο το βράδυ και το επόμενο πρωινό.

Η Σάρα Γουόλκερ είπε στην Μπέα ότι δεν την πίστεψε. Το επόμενο πρωινό αποφάσισαν η έφηβη να πάει να περάσει το βράδυ στους παππούδες της ώστε να ηρεμήσει λίγο η κατάσταση.

Ο πατέρας της την πήγε στους γονείς του το απόγευμα της 17ης Ιουλίου και την πήρε το επόμενο πρωινό.

Από την ημέρα που εξαφανίστηκε δεν έκανε χρήση ούτε προσπάθησε να μπει στο κινητό της ή στους λογαριασμούς της στα social media. Δεν είχε χρήματα ενώ δεν την είχαν δει σε κάποιο νοσοκομείο ή χειρουργείο. Δεν είχε μιλήσει με κανέναν από εκείνη την ημέρα της εξαφάνισής της.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, το κορίτσι υποτίθεται ότι είναι νεκρό ενώ εικάζεται ότι το πτώμα της κάπου πετάχτηκε, πιθανόν στην ύπαιθρο ώρες μετά τη δολοφονία της.

Η εισαγγελία πιστεύει ότι ο Σκοτ Γουόλκερ σκότωσε την Μπέα για να την εμποδίσει να μιλήσει και να τον καταγγείλει για σεξουαλική κακοποίηση. Μαζί με τη σύζυγό του εικάζεται ότι κάλυψαν τα ίχνη του και κέρδισαν λίγο χρόνο για να στήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου τους.

Έκρυψαν την εξαφάνιση του κοριτσιού και σκοπίμως έστησαν ένα ψεύτικο σκηνικό και το πέτυχαν. Παραπλάνησαν τους ερευνητές για αρκετό χρόνο και επαρκώς ώστε να εξανεμιστεί κάθε ελπίδα να εντοπιστεί η Μπέα. Κανείς από τους δύο δεν δέχεται ότι η Μπέα είναι νεκρή μέχρι σήμερα.

Ο Γουόλκερ πήρε την Μπερναντέτ από το σπίτι των γονιών του ανάμεσα στις 10-11 το πρωί της 18ης Ιουλίου. Στις 11.23 όμως το τηλέφωνο του Γουόλκερ έκλεισε κάτι που δεν ήταν συνηθισμένο.

Παρέμεινε κλειστό έως τις 12.54 και σύμφωνα με την εισαγγελία, μέσα σ’ αυτήν τη μιάμιση ώρα σκότωσε την κόρη του. Όταν επαναλειτούργησε κάλεσε τη σύζυγό του Σάρα με την οποία μίλησε για περισσότερα από εννέα λεπτά.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του ζεύγους, ο Σκοτ σταμάτησε το αυτοκίνητο στα μισά της σύντομης διαδρομής ως το σπίτι τους για να μιλήσει με την Μπέα για τις καταγγελίες της, αλλά εκείνη πήδηξε έξω από το αυτοκίνητο όταν αυτός σταμάτησε στην άκρη του δρόμου και έτρεξε μακριά.

Από εκείνη την ώρα είχε ξεκινήσει το σχέδιο των γονιών της άτυχης έφηβης, οι οποίοι ακολούθως χάκαραν τους λογαριασμούς της στα social media, έστειλαν μηνύματα από το τηλέφωνό της το οποίο ήταν στην κατοχή τους, προσποιήθηκαν ότι ήταν από εκείνη προς τους φίλους της και την οικογένειά της.

Οι γονείς συνελήφθησαν έξι εβδομάδες μετά. Ο Σκοτ Γουόλκερ αρνείται τη δολοφονία της Μπερναντέτ αλλά και ότι διαστρέβλωσε την πορεία της δικαιοσύνης (αδίκημα που διαπράττεται όταν ένα άτομο εμποδίζει την απονομή δικαιοσύνης.

Στην Αγγλία και την Ουαλία αποτελεί αδίκημα κοινού νόμου, με μέγιστη ποινή την ισόβια κάθειρξη). Επίσης, η Σάρα Γουόλκερ αρνείται και αυτή ότι διαστρέβλωσε την πορεία της δικαιοσύνη. Κατήγγειλε την εξαφάνιση της Μπερναντέτ την 21η Ιουλίου.

πατριός

Ο Σκοτ θα μπορεί να υποβάλει αίτηση για αποφυλάκιση αφού εκτίσει 32 χρόνια στη φυλακή.

Να σημειωθεί ότι ο Σάρα δεν ήταν παντρεμένη με τον Σκοτ αλλά είχε αλλάξει το επώνυμό της σε Γουόλκερ. Τη στιγμή της εξαφάνισης της Μπερναντέτ το ζευγάρι ζούσε στην ίδια διεύθυνση αλλά η Σάρα ήταν σε σχέση με άλλον άνδρα. Η Μπερναντέτ ήταν παιδάκι όταν ο Σκοτ μπήκε στη ζωή τους το 2006 και άρχισε σχέση με τη μητέρα της, Σάρα, η οποία ήταν έγκυος και ανύπαντη μητέρα πέντε παιδιών. Μία δεκαετία μετά και τέσσερα επιπλέον παιδιά, η τοξική τους σχέση τελείωσε.

Η γιαγιά της έφηβης δεν μπορεί να πιστέψει ότι έχει χάσει την εγγονή της. “Δεν πιστεύω ότι τη σκότωσε αυτός αλλά κρίθηκε ένοχος. Ας μας πει πού είναι το πτώμα της για να κάνω μία κανονική ταφή στην εγγονή μου” είπε η ηλικιωμένη που λέει ότι ο ένας χρόνος από τη στιγμή που εξαφανίστηκε η Μπερναντέτ ισοδυναμεί με ένα έτος σε κώμα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ