Βρετανία: Απαγορεύει τα αμερικανικά μπούλι – Η ράτσα σκύλων που προκάλεσε τρεις επιθέσεις με έναν νεκρό

Την παρέμβαση της κυβέρνησης προκάλεσαν οι βίαιες επιθέσεις σκύλων στην Βρετανία, που προκάλεσαν τον τραυματισμό δύο παιδιών και τον θάνατο ενός άνδρα.

ΗΠΑ: Ο σκύλος του προέδρου Μπάιντεν… δαγκώνει τους μυστικούς πράκτορες

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ ανακοίνωσε ότι οι σκύλοι ράτσας αμερικανικό XL μπούλι θα απαγορευθούν στην χώρα μέχρι το τέλος του χρόνου. Με βίντεο που ανήρτησε στο Χ ο Σούνακ ανέφερε ότι η ράτσα θα απαγορευθεί εξαιτίας «ενός μοτίβου συμπεριφοράς που δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Επιπλέον τόνισε ότι έχει δώσει εντολής τους αρμόδιους υπουργούς να συγκροτήσουν μία επιτροπή ειδικών με την συμμετοχή της αστυνομίας, για να καθοριστεί ποια χαρακτηριστικά έχουν τα σκυλιά που θα απαγορευθούν.

Συγκινητική ιστορία στον Λίβανο: Αδέσποτος σκύλος έσωσε μωρό – Το είχαν πετάξει στα σκουπίδια

«Ο σκύλος αμερικανικό XL μπούλι αποτελεί κίνδυνο για τις κοινότητες μας ιδιαίτερα για τα παιδιά μας. Μοιράζομαι την φρίκη του έθνους για τα πρόσφατα βίντεο που είδαμε όλοι», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός. Και συνέχισε: «Είναι ξεκάθαρο ότι μερικές περιπτώσεις σκύλων με κακή εκπαίδευση. Είναι ένα μοτίβο συμπεριφοράς που δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι ένας άνδρας έχασε την ζωή του μετά από επίθεση δύο σκύλων της συγκεκριμένης ράτσας στο Στατφορντσάιρ. Τα δύο σκυλιά του επιτέθηκαν και τον τραυμάτισαν σοβαρά. Χρειάστηκε η παρέμβαση περαστικών που κατάφεραν να περιορίσουν τα σκυλιά και να σώσουν τον άντρα. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

Σκύλος προκάλεσε ατύχημα στον παγκόσμιο πρωταθλητή ποδηλασίας στον Γύρο Ιταλίας

Χθες ένας αμερικανικός XL μπούλι επιτέθηκε και τραυμάτισε ένα 10χρονο αγόρι που έπαιζε ποδόσφαιρο. Πριν από μερικές ημέρες ένα 11χρονο κορίτσι τραυματίστηκε σοβαρά όταν ένας άλλος σκύλος της ίδιας ράτσας της επιτέθηκε και γλίτωσε μετά από παρέμβαση περαστικών.

H επίθεση στον 10χρονο

Η επίθεση στην 11χρονη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ