Σκύλος προκάλεσε ατύχημα στον παγκόσμιο πρωταθλητή ποδηλασίας στον Γύρο Ιταλίας

Ο Αυστραλός ποδηλάτης Kaden Groves κέρδισε ένα χαοτικό, γεμάτο απρόοπτα, πέμπτο στάδιο του Giro d’Italia με πολλές συγκρούσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας που προκλήθηκε από έναν σκύλο

Ο Βρετανός Mark Cavendish τερμάτισε τέταρτος αφού πέρασε τη γραμμή με την πλάτη του μετά από σύγκρουση λίγα μέτρα πριν από τον τερματισμό.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Remco Evenepoel συνετρίβη δύο φορές, την πρώτη αφού ένας σκύλος περιπλανήθηκε στο δρόμο μπροστά του.

Μια σύγκρουση εμπόδισε τον Andreas Leknessund, αλλά κατάφερε να διατηρήσει την πρωτιά στη γενική κατάταξη.

Η δυνατή βροχή έκανε τις συνθήκες ύπουλες και σήμαινε ότι το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής των 171 χιλιομέτρων από την Atripalda στο Salerno έγινε σε σταθερό ρυθμό, αν και αυτό δεν απέτρεψε αρκετές καραμπόλες.

Η πρώτη σύγκρουση μετά από 19 χιλιόμετρα δεν είχε καμία σχέση με τη βροχή, ωστόσο, με έναν σκύλο να διασχίζει το δρόμο του Davide Ballerini, προκαλώντας τον ίδιο και τον συμπαίκτη του στην ομάδα Soudal-Quick Step Evenepoel να κατέβουν από τα ποδήλατά τους.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Evenepoel, ο οποίος οδηγούσε τον αγώνα μέχρι το τέταρτο ετάπ της Τρίτης προς το Lago Laceno, δέχτηκε τη φροντίδα του γιατρού του αγώνα πριν τον βοηθήσει να ανέβει ξανά στο ποδήλατό του και να συνεχίσει και αυτός και ο Ballerini.

Στη συνέχεια υπήρξαν τρεις πτώσεις στα τελευταία 10 χιλιόμετρα καθώς οι αναβάτες προετοιμάζονταν για τον μαζικό τερματισμό με σπριντ, με τον τελικό νικητή Groves να είναι μεταξύ εκείνων που έπεσαν στην τελευταία στροφή 7 χιλιόμετρα πριν από το τέλος.

Ο πρωτοπόρος του αγώνα Νορβηγός Leknessund και ο Σλοβένος Primoz Roglic ήταν μεταξύ εκείνων που καθυστέρησαν από τη σύγκρουση.

Ο Βέλγος Evenepoel έπεσε για δεύτερη φορά 2 χιλιόμετρα πριν από το τέλος, δείχνοντας απογοητευμένος καθώς ανέβαινε ξανά στο ποδήλατό του και χειρονομώντας θυμωμένα στον οδηγό του αυτοκινήτου της ομάδας του, υπονοώντας ότι κάποιος αναβάτης μπορεί να του έκοψε το δρόμο.

Στη συνέχεια, καθώς οι αναβάτες πίεζαν πλησιάζοντας στη γραμμή τερματισμού ο Cavendish συγκρούστηκε με τον Ιταλό Andrea Vendrame, ο οποίος χτύπησε στις διαφημιστικές πινακίδες, ενώ ο Cavendish έπεσε και γλίστρησε πάνω στη γραμμή.

Ο Ιταλός Jonathan Milan τερμάτισε δεύτερος μπροστά από τον Δανό Mads Petersen, με τον Alberto Dainese,έναν άλλο Ιταλό, στην τρίτη θέση.

“Είναι όνειρο να κερδίσω”, δήλωσε ο Groves, ο οποίος είχε δύο τρίτες θέσεις στα τέσσερα πρώτα στάδια.

“Όλα πήγαιναν καλά, αλλά μετά έπεσα στον κυκλικό κόμβο επτά χιλιόμετρα πριν από το τέλος. Ευτυχώς ξαναέβαλα την αλυσίδα μου αρκετά γρήγορα και το γκρουπ ενώθηκε ξανά, αλλά δεν ήταν πολύ καθαρό, χαθήκαμε όλοι.

“Τα παιδιά έκαναν καλή δουλειά νωρίτερα και στη συνέχεια ευτυχώς ήμουν αρκετά καλός ώστε να είμαι στη θέση μου και είχα τα πόδια για να οδηγήσω και να κερδίσω”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ