Θεσσαλία: Σε επιφυλακή για την λίμνη Κάρλα – Δεν ανεβαίνει η στάθμη, αλλά πιέζονται τα αναχώματα

Οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή για τη λίμνη Κάρλα, καθώς δεν ανεβαίνει μεν η στάθμη των υδάτων αλλά πιέζονται τα αναχώματα και υπάρχει ο φόβος για πρόκληση νέων πλημμυρικών φαινομένων στη Θεσσαλία.

Σύμφωνα με την χαρτογράφηση του κέντρου BEYOND του Αστεροσκοπείου Αθηνών και με βάση τις δορυφορικές εικόνες, η έκταση της πλημμύρας στο νομό Λάρισας και πέριξ της λίμνης Κάρλας, υπολογίζεται σε 98.584 στρέμματα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα υδατοφράγματα είναι κλειστά κι έτσι φαίνεται ότι δεν υπάρχει κίνδυνος υπερχείλισης της λίμνης. Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί ότι το ύψος του νερού εκτός της λίμνης, στα χιλιάδες πλημμυρισμένα στρέμματα του κάμπου του δήμου Κιλελέρ και του δήμου Αγιάς, ξεπερνά την στάθμη της ίδιας της λίμνης.

Οι αγρότες της περιοχής βρίσκονται σε απόγνωση καθώς, όπως λένε, το νερό που έχει συσσωρευθεί δεν πρόκειται να φύγει από τον κάμπο σε λιγότερο από 1,5 – 2 χρόνια.

Σε κάποια σημεία, το νερό ξεπερνά τα 8 μέτρα, κάτω από το οποίο βρίσκονταν χιλιάδες καλλιέργειες με βαμβάκι, τριφύλλια, σιτηρά και αμυγδαλιές.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ