Βραζιλία: Αυξημένα μετρα ασφαλείας ενόψει των αποψινών διαδηλώσεων

Ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου στη Βραζιλία, Αλεσάντρ ντε Μοράες, έδωσε εντολή σήμερα στις τοπικές αρχές να αποτρέψουν αποκλεισμούς δρόμων μετά το προσκλητήριο σε νέες διαδηλώσεις από υποστηρικτές του πρώην προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου.

«Θα έπρεπε να σταλεί πίσω στη Βραζιλία» – Πιέσεις στον Μπάιντεν για τον Μπολσονάρου

Ο Μοράες διέταξε επίσης τις αρχές να αποτρέψουν την εισβολή σε δημόσια κτίρια, σύμφωνα με απόφαση που περιήλθε σε γνώση του Reuters, μετά τις επιθέσεις στο Κογκρέσο, το προεδρικό μέγαρο και το Ανώτατο Δικαστήριο από υποστηρικτές του ακροδεξιού πρώην προέδρου. Κατόπιν αυτών οι αρχές της Βαζιλίας ενισχύουν τα μέτρα ασφαλείας στη χώρα, αλλά και τις δυνάμεις ασφαλείας. Εξακόσιοι και πλέον αστυνομικοί από όλη τη Βραζιλία θα μετατεθούν  στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα της χώρας, την Μπραζίλια, στον απόηχο της επίθεσης οπαδών του ακροδεξιού πρώην προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου στο Κογκρέσο, στο Ανώτατο Δικαστήριο και στο προεδρικό μέγαρο.  Πρόκειται για αστυνομικούς που υπηρετούν σε 15 πολιτείες και θα πάρουν προσωρινή μετάθεση.

Η νεοσύστατη κυβέρνηση της Βραζιλίας ετοιμάζεται ηδη να αντιμετωπίσει σε μερικές ώρες νέο κύμα διαδηλώσεων, όπως προκύπτει από τα μηνύματα των οπαδών του Μπολσονάρου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι οποίοι ετοιμάζονται για νέες συγκεντρώσεις απόψε γύρω στις 23.00 ώρα Ελλάδας, «για να ξαναπάρουμε την εξουσία».

Βραζιλία: Επέστρεψε στην πρωτεύουσα ο Λούλα – Μετρά τις ζημιές

Εντωμεταξύ συνδικαλιστές στην πετρελαϊκή βιομηχανία, μέλη του σωματείου FUP ενημέρωσαν τις αρχές ότι έχουν πληροφορίες πως υπάρχει σχέδιο εισβολής στον τερματικό σταθμό Transpetro στο λιμάνι του Μακέιο, στη βορειοανατολική Βραζιλία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ